Extreme Trail - Október 3-án újra akadályversenyt rendeznek Sóstón

Október 3-án újra Extreme Trail versenyt rendeznek Nyíregyházán. Több távra lehet nevezni, és a gyerekeknek külön kategóriát indítanak. A verseny központja Sóstón lesz. 

Bár a járványhelyzet nehezítette a szervezők dolgát, idén ősszel is megrendezik Nyíregyházán az Extreme Trail versenyt. A felnőttek két távon indulhatnak, 7 és 15 km a verseny hossza, de külön akadálypályát építenek a gyerekeknek is. A kicsiknek a sóstói strand területén alakítják ki a pályát. 

- Amint a stadionversenyünk nyáron befejeződött, azonnal elkezdtük szervezni az októberi versenyt. Mindenképp szerettük volna, ha ősszel is van Extreme Trail - mondta Benkő Róbert szervező. 

A szervezők új akadályokról is gondoskodnak. Lesz például ahol bokszzsákokat kell leküzdeni, de érdekesnek ígérkezik a „kampókéz „ nevet viselő is. Az országos bajnokság része a viadal, így akár a világbajnokságra is kvalifikálhatják magukat a legjobbak. Gondoltak a fogyatékkal élő gyerekekre is, nekik külön versenyt rendeznek. 

- Négy évvel ezelőtt volt egy verseny, ahol egy fogyatékkal élő gyerek is indult, és a szülők azt mondták később, nagyon jó hatással volt rá a sikerélmény, a sport. Szeretnénk ezzel is segíteni a kicsiket és a családokat, ezért is szervezünk most is nekik külön versenyt - mondta  Vitkai Elemér szervező 

Külön értékelik a túlsúlyos versenyzőket is, azaz aki 110 kg-nál többet nyom, külön kategóriát képez. Van olyan versenyző, aki négy éve még 140 kg-osan vágott neki a távnak. Ma már 70 kg-ot nyom csak, és sorra nyeri a hazai és a nemzetközi extrém versenyeket.