Nyíregyházi tag a vezetésben
Nyíregyházi tagja is van a Magyar Kézilabda Szövetség vezetésének. Dr. Teschmayer Gábor, a megyei szervezet vezetője a felügyelőbizottságban kapott helyet. Mindez a nyíregyházi kézilabdának is komoly sportdiplomáciai siker.

A napokban küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, amelyen Kocsis Mátét választották elnöknek a leköszönő Vetési Iván helyére. Az is eldőlt, hogy Pálinger Katalin lesz az egyik, Marosi László a másik alelnök. A felügyelőbizottságnak dr. Teschmayer Gábor személyében nyíregyházi tagja is van, a megyei szövetség elnöke a következő négy évben az MKSZ munkáját is segíti.

– Megtisztelőnek tartom, hogy a felügyelőbizottság tagja lettem. Mindez a megyei kézilabda szövetség munkájának az elismerése is, és azoknak a kollégáimnak, akikkel ezt közösen végezzük. Az elmúlt négy évben Magyarország számos nagy rendezvénynek volt házigazdája, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Ami pedig Nyíregyházát és a megyei kézilabdát illeti, igyekszem majd segíteni a csapatokat – mondta dr. Teschmayer Gábor, a megyei kézilabda szövetség elnöke. 

Az NB I/B-s bajnokságban a hétvégén újabb fordulót rendeznek. A Nyíregyházi KC-ra nehéz feladat vár, mivel a Szeged U23-as együtteséhez látogatnak vasárnap. A szegediek jelenleg a nyolcadik helyen állnak, míg az NYKC a második, és a nyírségiek szeretnék megtartani ezt a pozíciót a bajnokság végén is. Jelenleg két pont a Nyíregyháza előnye a harmadik Ferencváros előtt.

Dankó L.