Nyíregyházi sakk-siker: maratoni küzdelem a 64 mezőn!
Borsavölgyi Tamás FIDE mester koncentrál

Megyénk egyetlen NB. I-es sakkcsapata, az NYVSC mesterei december 19-én Budapestre mentek megmérkőzni a bajnokság 3. helyén álló Hóbagoly csapatával. A mérkőzés tétje, hogy a nyíregyháziak megőrzik-e a 2. helyüket, meg tudják-e közelíteni az élen álló Aquaréna Kőbányát, avagy helyet cserélnek ellenfelükkel a tabellán – tájékoztatta szerkesztőségünket Gunyecz Zoltán szakosztályvezető és csapatkapitány.

A felkészülés nem volt zökkenőmentes, az NYVSC több játékosa munkahelyi elfoglaltság, illetve a koronavírus miatt nem tudott asztalhoz ülni, így a 12 sakkozóból álló csapat messze nem a legjobb összeállítású volt. Az ellenfél szinte a legjobb játékosait vonultatta fel, csupán egy szingapúri mesterük hiányzott.

A mérkőzés elindult, Hóbagoly-NYVSC 6-6!

Gunyecz Zoltán szakosztályvezető és csapatkapitány azt is elárulta, a szabolcsiak jól felkészültek a mérkőzésre, ennek és küzdőszellemüknek köszönhetően 6 órás küzdelemben 6-6 lett a meccs vége.

Ardelean Gyuri küzd William Paschallal az éltáblán

– Az első táblán Ardelean Gyuri nagyon akart, még gyalogot is áldozott a hazaiak nemzetközi mestere, az amerikai William Paschall ellen, a parti feszültsége mégis döntetlenben oldódott fel. Sajnos elszenvedte első vereségét Vacsilja Andris, az eddig remekelő fiatal mester világossal veszített.

Ifjú tehetségünk, Varga Marcell várja ellenfele lépését

Elrontotta partiját a jól álló Varga Marcell is, és Kristofori Attila sem tudta tartani Döry Jenő nemzetközi mestert, e vereségekre az NYVSC három nyeréssel válaszolt.

Nyert az utolsó táblán Dankulinec Julika, valamint Blahota Marcell is, a két ifjúsági kiválóság ezzel a csapat legjobb pontszerzői közé jutottak!

Hibján Tamást senki sem tudja legyőzni, a döntetlent ezúttal is elérte!

A legtovább Borsavölgyi Tamás mesterünk küzdött, fogcsikorgató, 6 órás küzdelemben vezette győzelemre a fekete figurákat!

Varga Péter nemzetközi mester figyeli Gyurika Tamás játékát

Döntetlent játszott Varga Péter, ifjú mester ellenfelével nem tudott zöldágra vergődni. Jóval magasabban jegyzett ellenfelét tartotta ki fél pont erejéig Cermianin Gerogiy, Rubóczki Tibor és a szintén ifjúsági Gyurika Tamás, akik a döntetlenekkel járultak hozzá, hogy az NYVSC a 2. helyen zárja a 2021. évet.