Nyíregyházi musical, az Édes Charity szerepel augusztusban a szabadtéri színpadon

Broadway musical, az Édes Charity jelenti az idei szezont augusztusban, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. Az előadás rendezője Horváth Illés, a színház művészeti vezetője.

 

Idő és szükség is van arra, hogy hosszasan készüljenek a Móricz Zsigmond Színházban a kényszerpihenő után a nagy visszatérésre. Túl az állítópróbán és a tervelfogadásokon, megkezdődtek az énekórák, elsősorban online módon. Az Édes Charityt a ’69-es film nyomán ismerheti a közönség, mely Nyíregyházán az eredeti musicalre épít, de attól modernebb hangzásra készül.

 „Ez egy klasszikus musical, a nagy címek, a nagy ismert klasszikus musicalek közé tartozik. A Chicago és Kabaré, hogy példákat mondjak erre. A Charity egy nagy show lesz. Nagyzenekarral fogunk játszani, ráadásul a zenekart fölhelyezem a színpadra, tehát most egy olyan élőzenés előadást láthat a közönség, ahol a zenekar munkáját is csodálhatja, ami önmagában látványos és fantasztikus dolog lesz. Plusz ez a musical tele van táncbetétekkel, aminek különlegessége, hogy nem szerződtetünk most tánckart, hanem a színészek, a társulat fogja ezeket a koreográfiákat letáncolni, ami egy truváj” – fogalmazott a rendező.

Szeretném, ha a bemutató után a közönség azt érezné, hogy milyen jó is volt színházba járni! – folytatta Horváth Illés. A szerző, Neil Simon Cy Coleman zeneszerzővel és Dorothy Fields szövegkönyvíróval dolgozott együtt, tehát garantált a siker.

„Charity, ez egy név, egy beszélő név. Azt jelenti, hogy nagylelkűség. Édes Charity – így hívja őt a szerelme. Ez annyira megtetszik a lánynak, hogy így szólítja saját magát. Charity egy táncos lány, egy rossz táncos lány, aki férfiaknak táncol. Egy kétes erkölccsel vádolt, kétes életet élő lány, aki csupa szív és tele van szeretettel, nagyon vágyik arra, hogy szeressék. Az ő kilábalásáról szól ez a történet, az ő megújhodásáról, arról, hogy a szerelmen keresztül hogyan keres magának új életet, és hogyan vágyik kispolgári örömökre és normális életre” – vázolta a történetet Horváth Illés.

A Móricz Zsigmond Színház legújabb, élő zenekarral előadott, látványos musical vígjátékában a címszerepet Staub Viktória alakítja. A főbb szerepekben Horváth Margit, Kosik Anita és Rák Zoltán. Bemutató augusztus 16-án, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, majd ez lesz a kőszínházi évad első nagyszínpadi bemutatója.

Az Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története a ’60-as évekből. Az augusztusi nyíregyházi bemutató az eredeti musicalre épít, de modernebb zenei hangzásra törekszik.