Nyíregyházi fiatal is felállhatott a korosztályos frizbi-Európa-bajnokság dobogójának legmagasabb fokára a magyar válogatott mezében!

Teremi Bercel Zétény, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 9. évfolyamos tanulója tagja lehetett annak a csapatnak, mely a lengyelországi Wroclaw városában 2022. augusztus 6-13. között megrendezett U17-es Eb-n aranyérmet szerzett. A történelmi siker cselekvő résztvevője volt Berci, hiszen az Eb összesített ponttáblázatán az előkelő 8. helyen végzett: a lejátszott 9 db 80 perces mérkőzésen 4 gólpasszt tudott adni és 19 pontot szerzett.

Az általános iskola negyedik osztályában Berci testnevelője vitt be órára néhány frizbi korongot. Neki és társainak annyira megtetszett ez a gyors, ötletes, kreatív és a fair play szellemiségére alapozó játék, hogy hamar csapat alakult és már abban az évben - lelkes szülői támogatással - részt vettek korosztályos versenyeken. A csapat és Berci fejlődése töretlen volt: diákolimpiai ezüst-, bronz-, majd hatodik osztályban aranyérem lett a kitartó munka gyümölcse. 2022 júniusában már a középiskolások között is sikerült újra bajnoki címet szereznie a diákolimpián.

A Magyar Repülő Korong Szövetség vezetői is felfigyeltek a nyíregyházi tehetségekre, melynek következtében négy játékost is meghívtak a bővített korosztályos válogatott keretbe. Sajnos a covid járvány miatt 2021-ben nem rendezték meg az Európa-bajnokságot.

Idén viszont Berci ott lehetett az Eb-n és játszhatott az olasz, a belga, a lengyel, és az osztrák válogatott tagjai ellen. A magyar csapat minden mérkőzését megnyerte úgy, hogy Bercinek sikerült a legtöbbször elkapni a korongot a zónán belül, azaz ő szerezte a legtöbb pontot.

Méltán lehetünk büszkék arra, hogy a magyar korosztályos válogatott tagjaként Nyíregyházáról indulva ilyen szép nemzetközi sikert ér el Teremi Bercel Zétény. Reméljük, hogy 2028-ban akár már az olimpián is szurkolhatunk neki és a magyar csapat sikerének!

Addig is: REPÜLJÖN A KORONG!

Az U17-es Eb-győztes magyar válogatott tagjai:

Gubek Lázár, Jauneaud Dorián, Klément Ferenc Mátyás, Kókai Lili, Lénárt Hanna Rita, Matus Márk Olivér, Miksa Mikán, Nagy Bertalan, Sziklai Regina, Takács Lilla Erzsébet, Teremi Bercel Zétény, Tóth Eszter, Tóth Sára Krisztina, Vaszary-Maklári Lilla.

Szövetségi edző: Hamar László

Megbízott szövetségi edzők: Paksai Luca Sára, Pasztendorf Anna