Nyíregyházi dominancia az MRSZ-nél
Három nyíregyházi kötődésű vezetője is van a Magyar Röplabda Szövetségnek. Lukács Lászlót a napokban nevezték ki ügyvezetőnek. Az is eldőlt, hogy az EB előtt a női válogatott öt hónapig készülhet együtt.

Új felállásban működik a jövőben a Magyar Röplabda Szövetség. Ludvig Zsolt eddigi főtitkár szakmai igazgatóként dolgozik, Lukács László személyében pedig egy ügyvezetőt neveztek ki. Mindkettejüknek van nyíregyházi kötődése, előbbi az NRK vezetőedzője volt, utóbbi pedig a férfi csapat tagjaként bajnok lett a 90-es évek elején. Mivel Kósa Árpád, a Fatum-Nyíregyháza vezetője is elnökségi tag, így túlsúlyban van a szabolcsi megyeszékhely. A női válogatottban Erdős Zsófia képviseli a klubot. A tervek szerint május 18-ától egészen szeptemberig készül majd együtt az EB-re a nemzeti csapat.

– Nem emlékszem olyanra, hogy a válogatott korábban öt hónapig dolgozhatott volna együtt. Most Európa-liga és rengeteg felkészülési mérkőzés szerepel a programban, az egész kontinenst bejárja majd a női csapat. Bízunk abban, hogy ennek meglesz majd az eredménye az EB-n, és a csoportból továbbjut az együttes, ami bravúr lenne – mondta Kósa Árpád, az MRSZ elnökségi tagja.

A férfi válogatott szintén részt vesz az Európa-ligában, így a két csapat felkészülése és versenyeztetése százmillió forintba kerül. Jelenleg a szövetség azon dolgozik, hogy ezt a pénzt előteremtse. A Magyar Olimpiai Bizottság jelezte, támogatja a válogatottakat. Jó hír, hogy az MTVA-val is megállapodott a szövetség, így jövőre 30 röplabdamérkőzést közvetít a csatorna.

Dankó László