Nyíregyházi áruház parkolójában támadt a biztonsági őrre  - Elítélte a bíróság
Nyíregyházi áruház parkolójában támadt a biztonsági őrre - elítélte a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. november 6-án pénzbüntetésre ítélte Á.R. vádlottat testi sértés bűntette miatt.  

A tényállás szerint a vádlott 2019. április 25-én bement a nyíregyházi Media Markt áruházba azért, hogy telefonját garanciálisan megjavíttassa.  Mikor az áruház munkatársa közölte, hogy a telefonja javítása nem lehetséges, mert már nincs rá garancia, a fiatal férfi hangoskodni, kiabálni kezdett, majd lecsapta a pultra a telefonját, és távozott az üzletből. Ezután egy biztonsági őr a telefont a férfi után vitte, aki ekkor őt a parkolóban megfejelte, és ököllel nagy erővel arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett 8 napon túli sérüléseket szenvedett.

Á.R. vádlott az október 17-re kitűzött előkészítő ülésen szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, ezért a bíróság elfogató parancsot bocsátott ki vele szemben. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. november 5-én fogták el a férfit, és a mai napon bíróság elé állították. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő nyilatkozatot tett, ezért a bíróság bizonyítás lefolytatása nélkül hozott ítéletet az ügyben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a vádlott 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

 

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint, akit idéznek, az köteles a bíróság előtt megjelenni. Ha nem jelenik meg és mulasztását később nem igazolja, rendőri elővezetése rendelhető el. Ha a rendőrség a személyt a megadott lakcímén nem találja, akkor a bíróság elfogatóparancsot bocsát ki vele szemben, amely alapján a rendőrség 72 órán belül bíróság elé kíséri.

 

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő