Nyíregyházán járt Habsburg György – Családjáról és Európa jelenlegi helyzetéről is beszélt
Pódiumbeszélgetésen látta vendégül Habsburg György nagykövet urat a Rotary Club Nyíregyháza a Hotel Centrálban.

A politikus beszélt történelmi családjáról, életpályájáról, Magyarországhoz fűződő viszonyáról és Európa helyzetéről is.

Habsburg György örömmel fogadta el a Rotary Club Nyíregyháza meghívását a pódiumbeszélgetésre. Elsőként a történelmi családjára és a 21. századi beágyazódásra vonatkozó kérdéseket kapott. Mint elmondta, ez könnyen sikerült, hiszen édesapja, Habsburg Ottó, akivel sok időt tölthetett együtt megmutatta, hogy mi egy ilyen családnak a feladata a megváltozott társadalmi rendszerben. Hangsúlyozta, nagy változás volt, amikor 1989-ben lehetőség volt a családnak, hogy hazajöjjenek. Ekkor elkezdett magyarul tanulni, és sok munkát is talált az országban. Az első hazai kereskedelmi televízióval, a TV2-vel dolgozott, majd nagykövetként sok kapcsolattal, együttműködéssel segítette a Magyar Vöröskeresztet, a Magyar Olimpiai Bizottságot, tehát megtalálta helyét.

Európa válságban van

Habsburg György beszélt Európa jelenlegi helyzetéről is. Úgy látja, az Európai Unió most válságban van. Szerinte nem rossz, amit az Európai Unió mutatni tud, a kezdetekkor sikerült békét és biztonságot teremteni a kontinensen. Viszont ma már reformokra van szükség, és idén európai parlamenti választások lesznek. Most a pártoknak és a politikusoknak meg kell mutatni, mit csináltak az unióban. Reméli, hogy a kampányban nem csak bel- és pártpolitikáról lesz szó, hanem új tervekről, reformokról is. Magyarországhoz fűződő viszonyáról elmondta, itt él, itt kötött házasságot, gyermekei itt járnak iskolába, örül annak, hogy itthon van és a sok feladattal együtt boldogan élnek hazánkban.

Kapcsolódó galéria

Habsburg György Nyíregyházán