„Nyíregyházán figyelünk a mikro- és középvállalkozásokra – Ők a város egyik pillére”

 

A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány és a Széchenyi Programiroda pályázati tájékoztatót szervezett a kis- és középvállalkozóknak. Az információs nap célja az volt, hogy minél több hasznos tanácsot adjanak, amelyekkel fejleszteni tudják cégüket a résztvevők. Nyíregyháza kiemelt figyelmet fordít a mikor- és középvállalatokra is.

Folyamatosan jelennek meg a pályázatok. A pályázatok kihasználhatóságáról újabb információk jelennek meg, nyilván közben a jogszabályok is változhatnak, ezeket mindig aktualizálni kell, illetve mindig vannak újabb forráslehetőségek, visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatások egyaránt, a melyekről a vállalkozásoknak napra késznek kell lenniük, hogy ha fejleszteni akarnak. Ezzel a rendezvénnyel demonstrálni szeretnénk azt, hogy számunkra nem csak a nagy vállalkozások fontosak, Nyíregyházán figyelünk a mikro- és középvállalkozásokra is, mert az ő általuk teremtett munkahelyeken, az ő általuk befizetett adón, és az ő általuk termelt gazdasági eredményeken nyugszik a város egyik pillére.

– mondta el Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A PRIMOM Alapítványt több ezer vállalkozó keresi fel évente, nagy százalékuknak tudnak segíteni céljaik megvalósításában. Az Enterprise Europe Network tanácsadó iroda a Luther utca 16. szám alatt várja az érdeklődőket, kiemelt célja, hogy elősegítse az európai kis- és középvállalkozások nemzetközi kapcsolatainak bővítését, valamint a közös piac kínálta lehetőségek megismertetését.

A mai eseményünk a kis- és középvállalkozásoknak szól, akik az iránt érdeklődnek, hogy milyen haza vagy nemzetközi forrásokhoz juthatnak. A hazai forrásokról a Széchenyi Programiroda szakértői adnak majd tájékoztatást, a PRIMOM Alapítvány részéről pedig a közvetlen Brüsszeli forrásokról kapnak információt, hiszen a PRIMOM Alapítvány működteti az Enterprise Europe Network tanácsadó irodát, amelynek küldetése és feladata, hogy minél több megyei vállalkozás számára biztosítson lehetőséget az európai forrásokhoz való hozzájutásban, továbbá az üzleti partnerközvetítés.

– mondta el Mészáros Éva, a PRIMOM Alapítvány irodavezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az előadás sorozaton Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Alapítvány mikrohitel igazgatója ismertette azokat a hitel lehetőségeket, amelyekkel új beruházások valósíthatók meg egy-egy vállalkozás életében. Mikrohitelt 10 millió forintig beruházásra, forgóeszközre, ingatlan vásárlásra és fejlesztésre lehet igényelni, 3,9 %-os fix kamattal. A jó hír pedig az, hogy már kezdő vállalkozások is pályázhatnak rá.

 

Kanócz Rita