Nyíregyházán a röplabda válogatott - Itt edzőtáborozik a női csapat

Nyíregyházán edzőtáborozott a napokban a női röplabda válogatott. Az együttes az Európa-ligára és az EB-selejtezőkre készül. A stábnak nyíregyházi tagjai is vannak. 

Bár a bajnokságnak vége, így is röplabdásokkal telt meg a Continental Aréna küzdőtere az elmúlt napokban. Nyíregyházán edzőtáborozott a női válogatott, melynek stábjában Heim Gábor és Csizmarik Ákos személyében nyíregyháziak is vannak. A keretben a Fatumtól távozó Pintér Andrea és Bodovics Hanna is helyet kapott. 

- Nagyon örülök, hogy épp Nyíregyházán kezdtük a felkészülést, mivel jól ismerem a csarnokot, nagyon szerettem itt dolgozni az elmúlt évben. A rehabilitációs lehetőségek pedig egyedülállóak, minden feltétel adott a jó munkához. Az új német kapitány egy új szemléletet is hozott, tetszenek az edzések, nagyon várom a folytatást - mondta Bodovics Hanna. 

Németh Anett számára remekül sikerült a bajnoki idény, a játékos Németországban második lett csapatával. 

- Meglepetés volt, hogy a második helyen végeztünk, én is úgy mentem ki, hogy az első év a tapasztalatszerzésről szól majd. Boldog vagyok, hogy ilyen remek idény kerekedett belőle. Sok pihenőm nem volt, de ez a lendület visz most tovább a válogatottban is – mondta Németh Anett. 

Az Európa-liga meccsek jó felkészülési lehetőséget nyújtanak a csapatnak a közelgő EB-selejtezőre is. Jelenleg sok fiatal tagja a keretnek, a rutinosabb játékosok a selejtezőn kapcsolódhatnak a többiekhez.