Nyíregyháza utazó nagykövetének meséi

Mondják, a nagy természettudós, David Attenborough tette meg a legtöbb kilométert a Földön utazásai során – az űrhajósokkal nem számolva! Vajon mennyivel van lemaradva az a nyíregyházi Szabó Dénes, aki Kossuth- és Liszt-díjas karnagyként bejárta a világot a messze földön híres Cantemus Kórussal? 

Ha valaki végignézi a Kodály Zoltán Általános Iskola folyosóinak falain a külföldi versenyekről, koncertekről tudósító tablókat, elámul. Az USÁ-tól Japánig bekalandozták már az énekeseink a földgolyót. Nyilván minden kórustag saját történetekkel rendelkezik ezekről a kirándulásokról, de a legszemléletesebben valószínűleg a Szabó Gyula színművészünk mesélő stílusát idéző Dénes bácsi tud regélni ezekről az utakról.

November 9-én a 80 nap alatt a Föld körül c. sorozatban a Vasutas Művelődési Ház nagytermébe várják azokat, akik kívülállóként szeretnének belelátni ezeknek a fellépéseknek a világába, kulisszatitkaiba, de a Cantemus-család örökösen itthon maradó tagjait is, akik csupán elengedik szeretteiket a világ távoli pontjaira, hogy onnan élményekkel telve térjenek meg öregbítve Nyíregyháza hírnevét. A 18 órakor kezdődő előadásról bővebben a 30 252 0666 számon érdeklődhetnek a programot szervező Orémusz Majától.