Nyíregyháza lehet az extrém futó¬versenyek meghatározó állomása
Nyíregyháza lehet az extrém futó¬versenyek meghatározó állomása

A nyíregyházi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület (a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt.-vel, mint társszervezővel közösen) szeptember 21-én (szombaton) 8 órától Sóstógyógyfürdőn rendezi meg következő akadályversenyét. A programra a Sóstói-erdőben, a Sóstói-tó körül és az országszerte ismert Élmény- és Parkfürdőbe várják a versenyre jelentkezőket egy felejthetetlen napra. A szervezők célja, hogy a jövőben Nyíregyházát az extrém futóversenyek meghatározó pontjává tegyék.

 

A verseny a sóstói Parkfürdőből indul (bejárat a VII-es teherkapun), majd a Sóstói-erdő és a sóstói tavak érintésével ide érkezik vissza, az útvonalon a versenyzőknek mintegy 40 akadályból álló pályát kell teljesíteniük szárazon és vízen, a föld alatt, vagy akár 8–10 méteres magasságban.

 

Magyarországon először

 

Lesznek gyermek (4 korosztály) – 700 méteres és 2,5 km-es távon –, valamint felnőtt (2 korosztály) – 7,5 km-es és 15 km-es távon – futamok is, illetve egy speciális kategória, 700 méteres távon. Az utóbbi kategóriában a versenyt Magyarországon először rendezik meg, melyen kerekes­székes, vagy értelmileg, illetve mozgásukban akadályozott gyermekek indulnak. A versenyszámnak külföldön már komoly hagyományai és sikerei vannak, a szervezők idehaza úttörő szerepet kívánnak vállalni meghonosításában.