„Nyíregyháza gyermekszemmel" - Négy tanuló  jutalmat vehetett át

Négy tanuló  jutalmat vehetett át a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szabó Lőrinc Tagintézményéből. A diákok sikeresen szerepeltek a NYÍRVV Nonprofit Kft. „Nyíregyháza gyermekszemmel" elnevezésű pályázatán.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. harmadik alkalommal szervezte meg azt a rajzpályázatát, amelynek idén a mottója: "Nyíregyháza gyermekszemmel" volt. A lehetőségre a szabolcsi megyeszékhely óvodás és iskolás gyermekei készíthették el munkáikat.  A rajzverseny célja volt, hogy a szervezők számára kiderüljön, mit, hogyan képzelnek el a gyerekek annak érdekében, hogy még szebbé tudják varázsolni városukat, lakóhelyüket. A Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szabó Lőrinc Tagintézményéből több kisdiák papírra vetette érzéseit, gondolatait. Volt, aki a kondiparkokat rajzolta le, de olyan is akadt, aki az állatok iránt érzett szeretetét foglalta alkotásba. A kis művészek ceruzával, festékkel, temperával, pasztellkrétával és zsírkrétával alkották remekműveiket. 

A pályázat nyertesei tárgyjutalomban részesültek, de oklevelet is kaptak az alkotófolyamat emlékére. A Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szabó Lőrinc Tagintézmény tanulói közül Figus Sára Janka, Fuit Lara, Fuit Mira és Tóth Eszter munkáját emelte ki a zsűri és a szavazó közönség.

Forrás: Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szabó Lőrinc Tagintézmény