Nyíregyháza és Sóstóhegy képei
Bíró Tamás festőművész és designer játéktervező kiállítását a Váci Mihály Kulturális Központ emeleti galériájában nyitották meg. A kiállítás augusztus 29-ig várja a látogatókat.

Több mint félszáz festménnyel nyílt meg Bíró Tamás festőművész és designer játéktervező kiállítását a Váci Mihály Kulturális Központ emeleti galériájában. Az alkotásokon nyíregyházi és sóstóhegyi tájak és életképek elevenednek meg. Az érdeklődőket Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója köszöntötte, idézett a művész önéletrajzi írásából, majd megnyitotta a kiállítást. Bíró Tamás a mikrofonnál stand-up tárlatvezetést is tartott a vendégeknek, elmesélte a képek születésének történetét, és szívesen válaszolt a kérdésekre is. Mint elmondta, a mostani kiállítás anyaga csak a jéghegy csúcsa, hiszen van egy plakátsorozata, egy mindenből kettő sorozat, mint a fotósoknál, valamint a grafikai illusztráció gyűjteménye. Természetesen szeretné majd ezeket is bemutatni a nagyközönségnek.

További képekért kattintson a fotóra!

A képek száraz és nedves akvarelltechnikával készültek, foltok, vonalak és pontok felvitelével. Egyes alkotásokon egy fedő fehéret is használt, amely különös fényt is ad a képeknek. Más festmények pedig akriltechnikával születtek meg. A kiállítás augusztus 29-ig várja a látogatókat a Váci Mihály Kulturális Központ emeleti galériájában.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)