Csak maradjon fent a góllövő cipő...
Jól kezdte a szezont a Nyíregyháza Spartacus. Mátyus János abban bízik, csatárai a héten is folytatják a góllövést.

 - Elsőként gratulálok valamennyi résztvevőnek, aki ebben a melegben a mérkőzés részese volt, a játékosoknak, a játékvezetőknek, a szurkolóknak. Nem volt egyszerű ilyen körülmények között futballozni. Az első félidőben gyengébben teljesítettünk a vártnál, de a szünetben sikerült rendezni a sorokat, és a második már rendben volt. Szerkezetet is váltottunk, úgy éreztem, vissza kell térnünk a négy védős rendszerre, az most jobban működött. Megvan a második győzelmünk is, és talán kijelenthetjük, hogy jól sikerült a rajtunk - értékelt Mátyus János vezetőedző.

Megérkeztek a Pölöskey gólok

A tréner számára külön öröm, hogy Pölöskey Péter gólokat szerzett. - Nagyon bántotta a támadót, hogy az első meccsen nem tudott gólt szerezni, pedig voltak lehetőségei. A héten leültem, beszélgettem vele, és nagyon örülök, hogy most ilyen eredményes volt. Megtalálta a góllövő cipőjét, most már maradjon is rajta - mondta Mátyus János. 

Kupameccs után bajnoki

A csapat csütörtökön kupameccset játszik a Putnok ellen, majd hétvégén megyei rangadó a Nyírbátor otthonában. Adott kérdés: a meleg mennyit vett ki a játékosokból ? - Extrém terhelést kaptak a labdarúgók vasárnap, de jó hír, hogy a lényegesen fiatalabb újpestiekkel szemben a második félidőben fizikálisan is fölényben voltunk, azaz erőnlétileg nincs gondunk. Próbáljuk a héten úgy beosztani az edzéseket, hogy frissek legyünk mindkét meccsen. Csütörtökön Magyar Kupa, melyet a tévés közvetítésnek köszönhetően mindenki láthat. A sorozatban szeretnénk minél tovább jutni, és az egész országnak megmutatni, mire vagyunk képesek - mondta a Szpari vezetőedzője.

A csütörtöki Magyar Kupa találkozót az M4 Sport élőben, a Nyírbátor elleni vasárnapi megyei rangadót a Nyíregyházi TV másnap, azaz hétfőn 20.30-tól felvételről közvetíti. 

Dankó László