Nyíregyháza a Kolozsvári Magyar Napokon

Új helyszínen, de változatlanul lelkes fogadtatással mutatta be turisztikai attrakcióit Nyíregyháza a 13. Kolozsvári Magyar Napokon, augusztus 18-a és 21-e között.

Nyíregyháza mindösszesen 1 óra autóútra fekszik a magyar-román határtól, a Romániából érkezők évente több mint tízezer vendégéjszakát töltenek városunkban. A helyi turisztikai iroda ezért is tartja fontosnak, hogy a határon túl is megismertesse a város kihagyhatatlan látnivalóit.

A 13. Kolozsvári Magyar Napokon immáron sokadik alkalommal résztvevő Nyíregyházi Turisztikai Iroda ingyenes kiadványokkal népszerűsítette a város attrakcióit, ezúttal a Magyar Konzulátus udvarán.

Nyíregyháza ad otthont Európa legjobb állatkertjének, itt található az időutazást ígérő Sóstói Múzeumfalu, az Aquarius Élményfürdőben pedig az egész család felfrissülhet. Az üdülőközpontot egy 320 hektáros tölgyerdő köti össze a belvárossal, ahol Nyíregyháza Kulturális Negyede nyújt kikapcsolódást. A város ugyanakkor csillagtúrák remek kiindulópontja is: 35 kilométeren belül elérhető Nyírbátor, Máriapócs, Kállósemjén, vagy akár a tokaji borvidék. A rendezvényen ezért az érdeklődők többsége már a közel egyhetes kirándulását tervezhette Nyíregyházára – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kiadványok mellett az érdeklődők megtekinthették a Nyíregyházát népszerűsítő imázsfilmet, kóstolhattak a térségre jellemző eredetvédett pálinkákból, a gyerekek pedig a Nyíregyházi Állatpark plüssoroszlánjával is találkozhattak.

 

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza a Kolozsvári Magyar Napokon