Nyílt nap – Ismét várták a pilótaképzés iránt érdeklődőket a Nyíregyházi Repülőtéren
Fotók: Szarka Lajos

Ismét nyílt napra várta az érdeklődőket a Nyíregyházi Repülőtér. Párhuzamosan több programot is szerveztek a résztvevőknek, akik többek között megismerhették a modern eszközparkot, valamint egy szimulációs gépet is kipróbálhattak. A nyíregyházi pilótaképzés egyedülálló múltra tekint vissza Magyarországon és Közép-Európában is elismerik, már több mint ezer pilóta alapozta meg itt a tudását.

Hosszú sorban várakoztak az épület bejáratánál, illetve a regisztrációs pult előtt a Nyíregyházi Repülőtérre érkezők szombat délelőtt. Tartalmas nyílt napot szervezett a Tréner Kft. a pilótaképzés iránt érdeklődők számára, immár harmadik alkalommal.

Szimulációs gép a nyílt napon

Elméleti oktatás és repülőtér-bejárás is szerepelt a programok között, de a legnépszerűbb és legjobban várt programelem a szimulációs gép kipróbálása volt, ahol a repülés élményét élhették át a nyílt napra érkezők. Ezeket a gépeket a pilótaképzésben hallgatók használják, egy valódi repülőgép mása, amelyet majd a leendő munkahelyükön is irányítani fognak. A Nyíregyházi Egyetem és a Tréner Kft. a minőségi elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlati képzésre is, így tavaly októberben egy újabb szimulációs gépet is beszereztek. Az interaktív nyílt napon bemutatták a képzéseket is, a diákok alap-, posztgraduális szakra és felsőfokú szakképzési szakra is jelentkezhetnek.

Harmadik alkalommal is nagy volt az érdeklődés

A nyílt nap sorozatunkat tavaly, 2023 januárjában kezdtük el, és most idén 3. alkalommal rendezzük már meg. Azt elmondhatom, hogy már több mint százan regisztráltak a mai napra, nagyon sokan érkeznek az ország minden részéről, illetve külföldről is, hiszen van külföldi programunk is, a Wizz Air Pilot Academy programot még 2016-ban indítottunk el. A pilótaképzés iránt érdeklődőket elsősorban, illetve a családjukat is szeretettel várjuk a nyílt napon, hiszen nagyon fontos, hogy az egész család lássa azt, hogy a leendő növendék hol szeretne a képzésben részt venni, megtekinthesse azt, hogy milyen gépeket, milyen szimulátorokat használunk, illetve lehetőségük van próbaórán is részt venni. A nyílt napokon próbálunk egy egész napos betekintést nyújtani a képzéseink mindennapjaiba” – nyilatkozta Choma Kata, a Tréner Kft. tréning koordinátora.

Speciális ösztöndíj

A Nyíregyházi Egyetem a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárásban felvételt nyert és tanulmányait folytató Légijármű-vezetés felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatói számára speciális ösztöndíjat alapított – tájékoztatott az egyetem vezetése. A támogatásban szemeszterenként legfeljebb 10 fő részesülhet. Az ösztöndíj összege félévenként egyösszegű, 1.000.000 Ft/fő. A pályázók rangsorolása súlyozott tanulmányi átlag alapján történik. Magyarország piacvezető pilótaképző intézménye 56 éves tapasztalattal rendelkezik. A képzésekre 2024. február 15-éig lehet jelentkezni, a végzés után az elhelyezkedés pedig garantált – olvasható az egyetem közleményében. Európa egyik legnagyobb légitársaságával van együttműködése a Tréner Kft.-nek, közösen képeznek pilótákat, akik rögtön a cégnél vállalhatnak munkát.

Kapcsolódó galéria

Nyílt Nap a repülőtéren 2024