Nyílt nap az Arany János Gimnázium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézményében

Az esemény helye: A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézménye

4432, Nyíregyháza - Nyírszőlős, Kollégium utca 54.

Az esemény ideje: 2018. február 01. csütörtök 8 óra

Az iskolára hangoló foglalkozások után az érdeklődő szülőknek és óvodásoknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy nyílt tanítási órákon ismerkedjenek meg a leendő elsős tanítókkal és az intézményünkben zajló munkával. A hozzánk járó gyerekek az angol kéttannyelvű osztályunkban első osztálytól kezdve heti öt órában tanulják az angolt. Később bizonyos tantárgyakat (alsóban vizuális kultúra, technika és testnevelés, felsőben történelem és földrajz) ezen a nyelven sajátítanak el tanulóink. Célunk, hogy az itt végzettek lehetőség szerint középfokú nyelvvizsgával rendelkezzenek, amikor búcsút intenek az iskolának. Ehhez minden segítséget megadunk diákjainknak.

Február elsején bemutatkoznak a tanítók: Zeleiné Telepóczki Beáta, Csomósné Báthori Éva, valamint Bán Anikó angol nyelvtanár. 8 órától környezetismeret órán, 9-től angol órán, 10-től pedig matematika órán vehetnek részt az érdeklődő szülők, óvónők és gyermekek. A 4. órában kötetlen beszélgetésre invitáljuk a hozzánk érkezőket a könyvtárban.

Iskolánk erőssége az angol nyelvoktatás mellett a néptánc oktatás. Szakképzett, a szakmában ismert és elismert táncosoktól tanulhatják az érdeklődő gyerekek a néptáncot és ismerkedhetnek meg a népi kultúrával. Az osztálylétszámok ideálisak: 18-24 tanuló alkot egy osztályt, amely lehetőséget teremt arra, hogy haladni tudjanak és az egy gyerekre jutó idő így jóval több, mint egy 30-35 fős osztályokban. Zöld övezetben található iskolánkban családias légkör uralkodik, a pedagógusok nagy része helyi, így ismeri a gyerekeket, a helyi viszonyokat és szokásokat. A közelben sportpálya és közösségi park is található. Az autóval járó szülőknek a parkolás sem okoz gondot, hiszen az intézmény környékén ingyenesen lehet várakozni.