Nyereményeső a Mórának – Esszépályázaton arattak sikert a nyíregyházi iskola diákjai

A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola két osztálya, a 6.d és a 8.d februárban online színházban „járt”. 

Az Abigél című nagysikerű darabot tekintették meg, melynek kapcsán a színház esszépályázatot hirdetett. A diákokat Lengyelné Bodnár Tünde magyartanár motiválta a megmérettetésre, így 18 pályamunkát küldtek elbírálásra. Nagy volt az izgalom, hiszen a tét sem kevés: az a tanuló, aki nyer, osztályával együtt VIP- vendéglátást, kulisszajárást és ajándék színházjegyet kap a szervezőktől egy általa kiválasztott diákelőadásra, amint a színház kapui megnyitnak.

A színház az alábbiak szerint értesítette a pályázókat:

„Nem volt egyszerű döntést hozni, ezért a zsűri végül úgy döntött, hogy a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola egy 50 fő részére szóló VIP belépőt nyer egy, a Diákprogramban szereplő előadásunkra, a szünetben VIP vendéglátással, előadás előtti kulisszajárással. Tolnai Kinga, Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola, 6.d osztályos tanuló pályaművét ítélték a legjobbnak. Nyereménye 4 VIP-belépőjegy egy általa választott előadásunkra, VIP-vendéglátással a szünetben. Lengyelné Bodnár Tündének köszönjük az áldozatos munkáját, amivel a diákokat felkészítette a pályázatra. Szeretnénk felajánlani neki 4 darab VIP-páholyba szóló jegyet a Nine musical szeptemberi élő bemutatójára! Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek! Köszönjük a pályaműveket és reméljük, hogy a nehéz idők után hamarosan személyesen is velünk tartanak előadásainkon!”

6. d

Lengyelné Bodnár Tünde, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola szervezőtanára köszönőlevélben fejezte ki mindannyiuk háláját a siker kapcsán:

„Hálásan köszönjük a nyereményesőt! El sem tudom mondani, milyen nagy a boldogság a gyerekek, a szülők és a kollégák körében! Nagyon szépen köszönjük ezt a példaértékű lehetőséget, a remek szórakozási és tanulási alkalmat, hogy tanítványaim e rendkívül nehéz időszakban is versenghettek, megmutathatták tehetségüket. A színház eljött hozzánk, a remek pályázat pedig alkalmat teremtett arra, hogy a gyerekek a látott darab kapcsán érzelmeikről valljanak. Tanárként mindig szívügyemnek tekintettem diákjaim versenyeztetését, így most is örömmel álltam mögöttük. Lélekemelő érzés volt olvasnom a 18 pályamunkát, hisz egy pedagógusnak az a legnagyobb elismerés, ha tanítványai jól haladnak az általa kijelölt és helyesnek vélt úton. Ez maga a csoda. Köszönöm a Főigazgató Úr dicsérő szavait, a tisztelt zsűri elismerő méltatását, nagyon sokat jelent ez nekem, nekünk. Hálás vagyok, hogy ebben a mindenki számára borús időszakban a nyíregyházi mórás gyerekek felhőtlenül örülhetnek. Bízunk benne, hogy mihamarabb élvezhetjük nyereményeinket, s részt vehetünk kedvenc színházunk előadásain.”

8.d

A pályázó diákok névsora:

Andrási Csaba    6.d osztály
Záhonyi Ivett       6.d osztály
Dajka Zea           6.d osztály
Derczó Emília     6.d osztály
Farkas Petra       6.d osztály
Várkonyi Emília Vénusz       6.d osztály
Ihnáth Marcell     6.d osztály
Katona Illés Botond       6.d osztály
Laczkó Gréta      6.d osztály
Maticsák Barnabás      6.d osztály
Nyíri Ábel           6.d osztály
Tolnai Kinga       6.d osztály
Petrikovits Dóra  6.d osztály
Petrohai Zorka     6.d osztály
Pámer Dóra     8.d osztály
Ster Marcell     8.d osztály
Hepp Dóra       8.d osztály
Boros Gábor    8.d osztály

 

Szerkesztőségünk nevében is gratulálunk és további sikereket kívánunk!