Lego mozaikokkal a Föld napján a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

1990 óta Magyarországon évről évre egyre több intézményben érzik úgy, hogy megpróbálnak – legalább a Föld napján, április 22-én – tenni valamit a Föld érdekében: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezetvédelmi vetélkedőt, iskolaudvar takarítást szerveznek.

A mi iskolánk, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola lehetőségeit is felülírta a járványhelyzet a Föld napja alkalmából tervezett programok tekintetében, így került sor az első digitálisan megvalósuló projektre csütörtök délelőtt. A 2. és a 3. osztályos kisdiákok – akik a Föld napja alkalmából zöldbe öltöztek – a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. támogatásával, a gyár munkatársainak szervezésében, online óra keretében a Föld napjához és a fenntartható fejlődéshez kapcsolódóan Lego mozaik képeket raktak ki színes legó elemekből. Az esemény a Lego helyi közösségi szerepvállalási programja keretében valósulhatott meg. A Lego gyár biztosította a mozaikok megépítéséhez szükséges kockákat és leírásokat, amelyeket a foglalkozást megelőzően eljuttattak az iskolába, illetve meglepetés játékfigurákkal ajándékozták meg a kisdiákokat.

A közösségi program célja, hogy most, amikor nincs lehetőség iskolán kívül zajló rendezvényeken részt venni, tartalmas, kreatív Lego építési élményt nyújtsunk a gyerekek számára. Ezáltal számos készségüket fejleszthetik a kreativitástól kezdve a társas munkavégzésen át az esetleges problémamegoldásig. A finommotorikai képességük mellett az esztétikai érzékük is fejlődött a gyerekeknek a képek készítése során. Játszva, mégis aktívan tevékenykedve tanultak a környezetszennyezésről, az újrahasznosításról, a Föld védelméről, és megismerhették azt is, hogy a Lego gyár mi mindent tesz a környezet védelme érdekében.

Az elkészült képek természetesen az intézményben kialakított Lego termet díszítik majd. A projekt pedig folytatódik tovább…

 

Hubainé Orosz Szilvia tanítónő

Kapcsolódó galéria

Lego mozaikokkal a Föld napján a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában