Nyári napközis táborok

Az esős idő miatt ma az épületben rajzoltak és játszottak a gyerekek Sóstógyógyfürdőn, a Kis Vakond Táborban. Ez az első önkormányzati napközis tábor, amely a nyári szünidőben megnyitotta kapuját. Az első napon az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak, de a gyerekek fedett helyen is jól eltöltötték az időt.

 

7 HELYSZÍN, 34 TURNUS, 1600 GYERMEK

 

Idén 7 helyszínen, 34 turnusban 1600 iskolás táboroztatásához nyújt támogatást a nyíregyházi önkormányzat. Június 16-a és augusztus 8-a között fogadják a táborokban a gyerekeket.
Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő elmondta: a nyíregyházi önkormányzat idén 20 millió forintot fordít az iskolások nyári napközis táboroztatására. A napközis táborokat a gyerekek hetente 2450 forintért vehetik igénybe, ezért tízórait, ebédet és uzsonnát kapnak, jogosultság alapján az önkormányzati táborokban részt vevő 1600 gyermek közül 308-an táborozhatnak ingyenesen, 228-an pedig 50 százalékos kedvezménnyel.

További képekért kattintson a fotóra!

A vakációs kisdiákok a Kis Vakond Tábor mellett a Sóstói Múzeumfaluban, az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában úszótáborban, Sóstóhegyen német és angol nyelvi táborban, Nyírszőlősön angol-, illetve focitáborban tölthetik el az időt, és megszervezik a Göllesz tábort a Göllesz iskola tanulói számára.

 

SZIGLIGETEN IS NYARALHATNAK A GYEREKEK

 

A nyíregyházi iskolások idén is üdülhetnek a város tulajdonában lévő szigligeti táborban. A vakáció ideje alatt 11 turnusban táborozhatnak a kisdiákok a Balaton partján, az első nyaralók már útnak is indultak. A 6 napos szigligeti tábor költsége 30 ezer forint, de a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, a tartós beteg gyermekek, és azok, akiknek a szülei három vagy több kiskorú gyermekről gondoskodnak, 10 ezer forint kedvezményben részesülnek.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)