Nyári diákmunka program

Már június 20-ától regisztrálhatnak a fiatalok a területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályán, ha szeretnének részt venni a Nemzetgazdasági Minisztérium nyári diákmunka programjában. A kormány azoknak szeretne munkalehetőséget adni, akik nappali tagozaton tanuló diákok, 16 és 25 év közöttiek, és nincs foglalkoztatási vagy vállalkozói jogviszonyuk. A jelentkező diákok július 1-je és augusztus 31-e között napi hat órában dolgozhatnak az önkormányzatoknál és intézményeiknél.

 

6 ÓRÁRA BRUTTÓ 83 EZER 250 FORINT

 

Sallai István, a Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője elmondta, a fiatalok a minimálbér 6 órára eső arányos összegét, havi bruttó 83 ezer 250 forintot kaphatnak. A regisztrációt követően el kell menniük a területileg illetékes polgármesteri hivatalba, ahol eldöntik, hogy milyen területen, milyen időbeosztásban dolgozhatnak.

 

MUNKASIKER ÉS KERESET

 

A programra a Nemzetgazdasági Minisztérium országosan 1,9 milliárd forintot biztosít. A nyíregyházi járásban több mint 70 millió forint áll rendelkezésre, így közel 900 diák juthat jövedelemhez. A nyári diákmunka program célja, hogy a fiatalok a munkatapasztalat- és munkasikerszerzés mellett pénzt kereshessenek, megelőzve a későbbi inaktivitást.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)