Nyár közepére teljesen megújul a Tünde utca – A részletekért kattintson!

Nyíregyháza MJV Önkormányzata európai uniós pályázati források segítségével teljesen felújította a Tünde utca teljes szakaszát, valamint bekapcsolja a város kerékpárút hálózatába. A munkálatok még 2018. őszén kezdődtek el, az útfelújítás 2019. május végén befejeződött, míg a kerékpárút júliusban készül el.

A TOP-6.1.5-15-NY1-2016-00002 azonosító számú Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza délkeleti és délnyugati területein című projekt keretén belül valósult meg a Tünde utca felújítása a Debreceni úti csomóponttól, a Kállói úti csomópontig 2,5 km hosszan. A Tünde u. teljes szakaszán felújításra kerültek a régi meglévő járdák, útcsatlakozások, amelyek akadálymentes közlekedést tesznek lehetővé a mozgáskorlátozottak számára is. Az útfelújítási munkálatok a 2019. május végére befejeződtek.

A TOP-6.4.1-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú, Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Nyíregyházán című projekt keretében valósul meg a kerékpárút építése a Kígyó utca-Debreceni út–Tünde utca - Kállói út (Csárda utca) - Szent István utca-Kert utcáig tartó nyomvonalon.

A Debreceni úti felüljárótól a Tünde utca Kállói úti végéig már befejeződött az aszfaltréteg építése, múlt szerdától pedig kezdetét vette ezen a szakaszon az útburkolati jelek felfestése.