Nőtt a születések száma

Az elmúlt időszakban többször emelkedett a hőmérséklet 30 fok fölé, ami egy várandós kismama szervezetét megviselheti. Ilyenkor az is megfigyelhető, hogy előbbre hozódhat a szülés időpontja, különösen azoknál, akik érzékenyek az időjárás változására. Dr. Takács Zoltán szülész-nőgyógyász szakorvos szerint arra is nagyon fontos hangsúlyt fektetni az állapotos nőknél, hogy megfelelő folyadékot fogyasszanak. A szakrendeléseken többször kérdésként merül fel, hogy ajánlott-e várandósan strandra menni, felfrissülni, a szakorvos szerint, ha nincs semmilyen rendellenesség, a meghatározott szabályok betartása mellett látogatható fürdőhely ebben az állapotban is.


A kánikula, a hirtelen jött lehűlés és a frontok, mind befolyásolhatják a szülés beindulását. Ezt jól bizonyítja, hogy a Jósa András Oktatókórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztályán is emelkedett a születések száma.


A kismamák elmondása szerint a frontok hatására a babák intenzívebb mozgást végeznek, így a múlt héten többeknél is a várnál korábban indult be a szülés.


Az időjárás előrejelzés szerint a jövő héten újabb kánikula éri el térségünket, akár 35 fok fölé is emelkedhetnek majd a hőmérsékleti értékek.

 

Kanócz Rita