Norvég győzelem a kerékpárversenyen
Fotó: Szarka Lajos

A csütörtök mozgalmasan alakult a kerékpárversenyzők számára. Előbb egy 86,3 kilométeres félszakasszal folytatódott Ibrány körül a Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa. A penzum során a kerekesek két nagyobb kört tettek meg Nagyhalász, Kótaj, Búj és Paszab érintésével, majd két kisebbet Ibrány területén. A szervezők az első nagy kör végén jelölték ki az egyetlen gyorsasági részhajrát, amelynek a zöld trikóért folyó harcban volt jelentősége.

A rajt pillanatában egy heves zápor kapta el a mezőnyt, minek eredményeképpen több kisebb bukás is történt. A nap egyetlen gyorsasági részhajrájáig nem tudott egyetlen komolyabb szökés sem ellépni, a sprintet az összetett éllovasa, a norvég Felix Orn-Kristoff nyerte a lengyel Kacper Mientki és a zöld trikós, ugyancsak norvég Mikal Uglehus előtt. Az utolsó kilométereken három részre szakadt a mezőny, azonban a magyar szakvezető, Lengyel Tamás által dirigált norvég válogatott összezárta a sort, így az etapgyőztes személyéről ezúttal is sprint döntött, a norvég Felix Orn-Kristoff győzött. 

A pár hete a világbajnokságon bronzérmet szerző norvég a nyíregyházi belvárosi szakasz során is bizonyította, hogy ő a leggyorsabb. Egyenként indították a Kossuth térről a kerékpárosokat, akik egy rövid kör után tértek vissza a központba, de mivel kicsi volt a különbség az élen állók között, itt dőlt el a végső sorrend. Nos Felix Orn-Kristoff az egyedüli volt aki négy perc alá tudott kerülni, így nyerte a szakaszt, és összetettben is győzött. 

Kapcsolódó galéria

OBOR Nations Cup 2023 - Nyíregyháza