Női Röplabda Magyar Kupa - A Vasas drámai meccsen legyőzte a Fatum Nyíregyházát

Női Röplabda Magyar Kupa - A Vasas drámai meccsen legyőzte a Fatum Nyíregyházát

A Vasas ellen játszhatta a Magyar Kupa döntőt a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese. A mieink kezdtek jobban, a két center Lohman és Pintér pontjaival indult a meccs, utóbbi egymás után két ászt is nyitott, így 4-0-nál időt is kellett kérnie a fővárosiaknak. A folytatásban mindkét csapat hatékonyan támadott, így 10-6-nál ismét időt kért Jakub Gluszak.  Ezzel sem tudta megtörni a mieink lendületét, 14-7-nél már hét pont volt az előny. Itt megtorpant a Nyíregyháza, és ezt kihasználva felzárkózott a Vasas, 18-16-nél csak két pont volt a különbség, 19-19-nél pedig egyenlítettek az angyalföldiek, sőt Török nyitását követően 20-21 lett az állás. Izgalmasan alakult a játszma vége, Pintér ütése után szettlabdája volt a Fatumnak, de hárította a Vasas, csakúgy mint a másodikat is. Majd a fővárosiaknak volt játszmalabdájuk, és az elsőt értékesítették, így nyerték a játékrészt. 
 

A második felvonást a budapestiek kezdték jobban, 1-6-nál Hollósy László már másodszor kért időt, ami használt, mert két pontra sikerült felzárkózni, és Vasileva is jól szállt be.  13-10-re így is a Vasas vezetett, majd növelték is a különbséget. Nagy hajrába kezdett a Fatum, de nyerte a második szettet is a Vasas. 

A harmadik játszma elején egyik csapat sem tudott előnyt kiharcolni, 8-8-ig fej-fej mellett haladt a két együttes. Innen viszont a fővárosiak léptek meg, és 10-15-nél öt ponttal vezettek, így hazai időkérés következett. Nagy hajrába kezdtek a mieink, 16-17-nél utolérték a Vasast, de egyenlíteni nem sikerült. A végjáték szoros volt, és 22-22-nél egyenlített a Fatum, melyet a szurkolók is végig buzdítottak. 23-24-nél meccslabdája volt a Vasasnak, de hárították a mieink, sőt egy jó blokkal sikerült fordítani is, és egy fergeteges labdamenet végén Varga Eliza egy bombával befejezte a szettet, 1-2. 

A negyedik  játszma elején tartott a nyíregyháziak lendülete, de egyenlítettek a budapestiek, és nagy csatát láthatott a közönség. Pintér remekül játszott, 9-7-re a Fatum vezetett az ütése után. Egy 4-0-ás rohammal fordított a Vasas, de Varga  - 26. pontját szerezve - blokkolt, 13-13. A másik oldalon Abdulazimova rendre jól blokkolt, 17-20-al indult a hajrá, 23-23-nál egyenlítettek a mieink, több meccslabdát is hárítottak - egyszer egy Challenge is kellett - de végül óriási csatában nyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést, valamint a Magyar Kupát a Vasas. 

K&H Női Röplabda Magyar Kupa Döntő 

Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 1-3 (-25, -17, 24, -26)
Nyíregyháza: G. Francesco, Lymareva, Varga, Lohman, Pintér, Pilar
csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. , Vasileva, Lászlop
edző: Hollósy László

 

Vasas: Török, Takagui, Abdulazimova, Kostelanská, Villám, Kalicanin
csere: Juhár(liberó), Bleicher, Kjelstrup, Dékány, Gyimes
edző: Jakub Gluszak