Női írók – Írónők Nyíregyházán
Női írók – Írónők címmel nőnapi zenés irodalmi délutánt tartanak március 6-án a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. A rendezvényen Erdős Virág, Ferenczik Adrienne és Vass Virág írónőkkel találkozhatnak az érdeklődők.

Már hagyomány a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, hogy a nőnaphoz kötődően minden évben zenés irodalmi délutánra várják az olvasókat és könyvbarátokat.
– Sok tehetséges költő és írónő van, akiket, úgy gondolom, érdemes személyesen is megismertetni a nagyközönséggel – mondta dr. Bihari Albertné, a rendezvény ötletgazda-háziasszonya. – Az elmúlt években a régióban élő szerzőket hívtuk vendégül, idén „nyitottunk”, és úgy gondoltuk, hogy országosan ismert írónőket hívunk meg a Móricz Zsigmond könyvtárba.
Idén három szerzőt invitáltak egy kis nőnapi beszélgetésre. Az érdeklődők Erdős Virág, Ferenczik Adrienne és Vass Virág írónőkkel találkozhatnak. A beszélgetést Gerliczki András irodalomtörténész vezeti.
Az irodalmi délutánon közreműködik Illyés Péter előadóművész, aki a nőkről szóló versekkel lepi meg a közönséget. A rendezvényen fellép a Hölgykoszorú Kazár Ticiána vezetésével, és a Milord Együttes.