Nincs megállás, újabb EB futam a megyében! A legtehetségesebb salakmotorosok érkeznek

Újabb rangos salakmotorversenyt rendeznek július 6-án. U21-es Európa-bajnoki selejtezőfutam helyszíne lesz a megye.

Ezúttal is komoly mezőny érkezik, a kontinens több országából. 

Az EB Challenge sikere után július 6-án újabb komoly nemzetközi versenyt rendeznek a nagyhalászi oválon. Most Európa legjobb fiatal salakmotorosai érkeznek a Speedway Ringre az U21-es EB selejtező apropóján. Két éve rendeztek már hasonlót a szabolcsi pályán, akkor az a Bartosz Smektala győzött, aki azóta már Grand Prix futamokon is indult, legutóbb pedig a Challenge versenyen állt rajthoz. Olyan motorosok jönnek, akikkel rövidesen a legnagyobb versenyeken találkozhatunk. 

- Óriási csatákat vívnak a fiatalok, mindenki bizonyítani akar, és szeretne dobogón végezni. Nagyon jó technikával és szerelőcsapattal érkeznek, mindent megtesznek annak érdekében, hogy jól szerepeljenek. Részünkről minden feltétel adott, az EB Challenge után úgy váltunk el a nemzetközi szövetség vezetőitől, hogy akár már másnap rendezhettünk volna egy újabb versenyt. Most is tökéletes pályával várjuk majd a motorosokat - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Legutóbb teljesen megteltek a lelátók a Speedway Ringen, akkor a határon túlról is többen érkeztek, és a szervezők bíznak abban, hogy most is sokan látogatnak majd ki a versenyre. A tíz nemzetet felvonultató mezőnyben hazánkat Fazekas Dennis és Bárány Márk fogja képviselni. Lengyelországból három Ekstraligás motoros érkezik Wiktor Lampart, Kacper Pludra és Mateusz Bartkowiak személyében.

De érkeznek versenyzők Szlovákiából, Csehországból, Szlovéniából, Lettországból, Oroszországból, Németországból, Ukrajnából és Romániából egyaránt. A tét nagy, hiszen mindössze az első öt helyezett jut tovább az augusztus 31-én az ukrajnai Rovnóban megrendezendő fináléba, míg a hatodik helyezett tartalékként utazhat keleti szomszédjainkhoz. A junior Európa-bajnoki verseny 16 órakor kezdődik, előtte 10 órától már edzést tartanak. A 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.