Nikolics korábbi csapata ellen játszott a Szpari - a Legia Varsó volt az ellenfél

A többszörös lengyel bajnok, BL és EL csoportkör résztvevő Legia Varsó volt az ellenfél Törökországban, a Szpari második kinti edzőmérkőzésén. Az ellenfélnél több külföldi játékos is pályára lépett.

Jól kezdett a Szpari, és a 7. percben szép kombináció után Kovács ellen szabálytalankodtak. A szabadrúgást Forgács végezte el, de kifejelték a labdát a védők. A másik oldalon Cielemęcki próbálkozásába Forgács vetődött bele, majd Hornyák került helyzetbe, de tisztáztak a védők. Kártik elé került a labda aki a hosszú sarok irányába lőtt, Csilus centikkel maradt le. A 15. percben újabb formás akció végén Hornyák próbálkozását fogta a kapus, majd a 16. percben egy szöglet után vezetést szereztek a lengyelek. Wieteska használta ki a mieink hibáját, és a kapuba lőtt, 0-1. Átvette a kezdeményezést a Legia, és a portugál Cafu kétszer is próbálkozott, előbb Ásványi hárította a lövését, majd szögletre pattant a labda. A 32. percben egyenlített a Szpari! Kártik vette el harcosan a labdát Luis Rochától, középre passzolt, és Fodor Ferenc a kapuba lőtt, 1-1. Gyorsan jött a válasz, egy szabadrúgás után Wieteski fejelt a kapuba, 1-2. Forgács átlövése kerülte el a kaput, majd Patvaros vállalta el 16 méterről, bravúrral hárított a kapus. A 42. percben Ötvös végzett el szabadrúgást, bombáját az egyik védő blokkolta. Az első félidő sok helyzetet, és három gólt hozott. 

A szünetben teljes sort cserélt a Szpari, és az első helyzet is a mieink előtt adódott, egy beadásról alig maradtak le többen is középen. Az 56. percben hasonló volt a szituáció, ezúttal Svedyuk beívelését lehúzta a kapus. Mezőnyjátékot hozott a folytatás sok párharccal, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 70. percben Magyar ment el szépen és adta be a labdát, Miszta hárított. A 72. percben egy szabadrúgás után a francia Remy esett el a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est Wieteska végezte el, és bár Nagy Máté érezte az irányt, nem háríthatott, 1-3. A lengyelek kapitánya mesterhármast szerzett. Két Legia lövés kerülte el a kaput, majd a másik oldalon Starosta indult meg ígéretesen, de nem alakult ki helyzet. A 79. percben Praszelik próbálkozott 16 méterről, Nagy fogta a labdát. A 83. percben nagy helyzet maradt ki, Papp remekül passzolt Bodához aki ziccerbe került, de 10 méteres lövését bravúrral hárította a kapus. A kipattanó után Starosta ismételt, de szögletre pattant a labda. A 88. percben ismét a lengyel gárda 16-osán belül pattogott a labda, de végül tisztáztak a varsói védők. Az utolsó percben egy szép Szokolai-Starosta-Boda összjáték után utóbbi lőtt, Miszta ismét nagyot védett, így az eredmény nem változott. 

Nyíregyháza Spartacus - Legia Varsó (lengyel) 1-3 (1-2)

1. félidő: 

Nyíregyháza: Ásványi - Matyi, Fodor, Végső, Csilus - Patvaros, Ötvös - Kovács, Kártik, Forgács - Hornyák

2. félidő: 

Nyíregyháza: Nagy M. - Magyar, Talabér, Pejovic, Bálint (Tóth Á. 71.) - Szekszárdi, Papp - Svedyuk, Starosta, Boda - Szokolai

vezetőedző: Lengyel Roland

Legia Varsó: Cierzniak (Miszta a szünetben) - Stolarski, Remy, Wieteska, Rocha - Cafu, Praszelik - Cholewiak (Astiz a szünetben), Pyrdoł (Niski 63.), Cielemęcki - Kostorz