Nevet kapott a kis nyíregyházi elefánt!

Nem mindennapi rendezvényre várták ma a látogatókat a Nyíregyházi Állatparkban, névadó ünnepséget tartottak a sóstói kertben. Ma kapott nevet az 1 hónapos kis afrikai elefánt.

 

A LÁTOGATÓK SZAVAZHATTAK, MI LEGYEN A KISELEFÁNT NEVE

 

– A hím és a nőstény elefánt szerelme, a fogantatás is a látogatók szeme láttára zajlott a Nyíregyházi Állatparkban, sokan telefonnal is megörökítették a pillanatot – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. – Ezért úgy gondoltuk, ha már a látogatók két éven át végigkísérték, hogy Kwanzának, a mamának hogyan nőtt a pocakja és mikor született meg a kiselefánt, és a szülés is olyan egyszerű volt, hogy az elefántbébit már egynaposan is láthatták az állatpark vendégei, adjanak a látogatók az elefántbébinek nevet.

További képekért kattintson a fotóra!

A kiselefánt nevére majdnem 2500 szavazat érkezett. A javaslatok közül az állatgondozók választottak. Az afrikai elefántbébi a Kito nevet kapta, amely szuahéli nyelven drágakövet, becses gyermeket jelent. Az állatpark dolgozói azt mondják: illik a kiselefánthoz a név, mert az állatpark számára ő becses gyermek, az elefántmama számára kincs, a sóstói kertben igazi gyémánt. Az elefántmama a kicsi születése pillanatától gondos anya, így az afrikai elefántbébi szépen fejlődik.
A névadó ünnepségen mama és kicsinye friss zöldségeket és gyümölcsöket kapott. A csemegét már a kiselefánt is megkóstolta.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)