Népszerű az ÉAK új akciója
Fotó: Trifonov Éva

Július 18-ától Ne dobd ki az iskolatáskád címmel akciót hirdetett az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A társaság augusztus 24-ig várja az iskolakezdéssel kapcsolatos használt, de szép állapotú tárgyakat. Az akció már most sikeres, hiszen az indulása után 2 héttel több tucat adomány várja, hogy tovább tudják adni az arra rászorulóknak.

 

Már gyűlnek az iskolatáskák a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarban is. Bár az akció még csak múlt héten indult, úgy tűnik, a felhívás sokakhoz elért, hiszen folyamatosan érkeznek az adományok. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ezzel a gyűjtőakcióval is szeretne hozzájárulni a „fenntartható” iskolakezdéshez.

Jótékonysági akciónak terveztük, de a hulladékgazdálkodás mindenféle prioritásának is megfelelő az ilyen jellegű akció, mert azontúl, hogy a rászoruló gyerekeknek adományozzuk azokat az iskolaszereket, amelyeket a lakosság behoz hozzánk a hulladékudvarba, a hulladék keletkezésének mennyiségét is csökkentjük ezzel. Nem a kukában landolnak a megunt iskolaszerek, hanem funkciójukban mégis tovább használhatók hangsúlyozta Petró Árpád, az ÉAK vezetője.

Az akció során augusztus 24-ig olyan iskolakezdéssel kapcsolatos használt, de még szép állapotú, újszerű tárgyakat várnak mint például iskolatáskák, tolltartók, tornazsákok, írószerek, felesleges füzetek, mappák –, amelyeket még jó szívvel tovább tudnak adni az arra rászorulóknak.

Én úgy gondolom, hogy a lakosság a két évvel ezelőtti akció adatai alapján, valamint a social médiában megosztott hirdetéseink látogatottsága alapján kész arra, hogy csatlakozzon az akciónkhoz. Már jelen pillanatban is nagy mennyiségű iskolaszer gyűlt be. Ezt fogjuk a továbbiakban még jobban propagálni, hogy még sikeresebb legyen. A végén pedig egy sajtónyilvános eseményen át fogjuk adni a gyermekvédelmi intézetnek, akik majd továbbítják a rászoruló gyerekek részére, hogy mindenki számára az iskolakezdés élmény legyen.

Az iskolakezdéshez szükséges adományokat két helyszínen veszik át: a Korányi Frigyes utcai és a Kerék utcai hulladékudvarokban, nyitvatartási időben. Itt természetesen nemcsak használt táskákat, illetve egyéb iskolaszereket fogadnak, hanem akár teljesen újakat is, hiszen ezek is könnyebbé tehetik majd a rászoruló családok életét.

Kapcsolódó galéria

Iskolatáska gyűjtő akció az ÉAK-nál