Népszerű a mentőtiszt és szülésznő szak

 Ehhez hasonló babák segítik azoknak a képzését, akik védőnőnek tanulnak. De van olyan mely azt szimulálja, hogyan néz ki illetve viselkedik egy drogos, vagy egy alkohol függő szülő újszülött gyermeke. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tanuló védőnők munkáját ilyen eszközök is segítik.

- A babáknak köszönhetően megélhetik, milyen érzés anyává válni, és haza is vihetik a hallgatók. A babák otthon ugyanazt a törődést igénylik, mint egy igazi újszülött - mondta Jávorné Erdei Renáta a Védőnői Módszertani és Népegészségtani Tanszék oktatója

Az intézményben csütörtökön nyílt napot tartottak, így bárki megismerkedhetett az iskolával, és ki is próbálhatta az eszközöket. Közel kétszáz leendő hallgató vett részt az eseményen. Minden évben nyílt napot tartanak az iskolában, ahol a leendő hallgatók tájékoztatást kapnak az intézményről, a karon zajló szakmai munkáról, és megtudhatják a felvételi követelményeket. Vannak olyan szakok, melyek különösen népszerűek.

- Az elmúlt években a mentőtiszt, szülésznő szakok iránt érdeklődtek legtöbben, illetve tavaly indítottuk az egészségügyi tanár szakot, melyre száz hallgatót vettünk fel levelező képzés formájában - mondta Dr. Sárváry Attila oktatási dékánhelyettes.

A továbbtanulók nem csak alapszakok közül választhatnak, hanem a már diplomával jelentkezők mesterszakokra is jelentkezhetnek.

Dankó László