Népszavazás – Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a közösségi oldalán

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány – ezt Orbán Viktor jelentette be a közösségi oldalán. Összesen öt kérdésre várják majd a válaszokat, a szexuális propaganda iskolákban, óvodákban, televíziókban és reklámokban való megjelenése kapcsán.

„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal” – mondta a videójában Magyarország miniszterelnöke.

Ezt a videót szerda délelőtt tette közzé a közösségi oldalán Orbán Viktor, ahogy a miniszterelnök fogalmazott: „a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. A hazánkra nehezedő nyomás erős, ilyen esetben csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot. Ezért a kormány úgy döntött, népszavazást kezdeményeznek öt kérdésben”.

1. Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményekben, a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermeke számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor a videó végén úgy fogalmaz: arra kéri a lakosságot, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, úgy, ahogy öt évvel ezelőtt közösen mondtak nemet, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra. Akkor is egy népszavazás és a közös népakarat döntött.