Nemzetközi BMX versenyek is lehetnek Nyíregyházán
Fotó:Trifonov Éva

Nyíregyházán jelentős a kerékpáros élet, és szeretnénk további rangos versenyeket is a megyeszékhelyre hozni – minderről Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszélt a Kertvárosban lévő Street parkban azon a rendezvényen, ahol bejelentették, hogy a Nyírségi Kerékpáros Sport Egyesület állami támogatásban részesül. 

- Az egyesület egy hosszú távú tervet vázolt fel, és ennek első ütemében 6.3 millió forintos támogatást nyert el. Ez az összeg arra elég, hogy a parkban lévő eszközöket fejlesszék. Második ütemben további 20 millió forinttal szeretnénk támogatni az NYKSE-t, ebből az összegből már olyan infrastrukturális beruházást valósíthatnak meg, hogy nemzetközi BMX versenyeket is tarthatnak. Mindez azért is fontos, mert a BMX olimpiai sportág – mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A harmadik ütemben szeretnék befedni a parkban lévő eszközöket. 

- Ez óriási előrelépés lenne, mert jelenleg esőben nem tudunk rendezvényt tartani. Ebben az esetben viszont az év 10 hónapjában lehetne itt edzeni, illetve programokat tartani. Ha erre az ütemre is támogatást kapunk, egy komplex szabadidőpark épülhet – mondta Solymosi János, az NYKSE elnöke.

Már idén is rendeznek hazai versenyeket a pályán, egy négy fordulóból álló sorozat házigazdája lehet Nyíregyháza.