Nem volt még ilyen eredményes évem - Tarjányi István három éremmel tért haza Olaszországból

Remekül kezdte a kerekesszékes világkupa sorozatot Tarjányi István. A nyíregyházi sportoló az Olaszországban rendezett versenyen győzött két számban is, csapatban pedig ezüstérmes lett. A fő célja, hogy ott legyen majd második paralimpiáján. 

Tarjányi István számára remekül indult a kerekesszékes világkupa sorozat. Az olaszországi Pisában már az első nap jelezte, nagyon jó formában van. Veretlenül nyerte párbajtőrben a csoportmérkőzéseket, majd az egyenes kieséses szakaszban sem talált legyőzőre, így aranyérmes lett. Másnap következett a kard versenyszám, ahol szintén első lett a Nyíregyházi Sportcentrum vívója. A sportoló a paralimpia után szinte lendületből dolgozott tovább. 

- Volt is egy kis leállás, de csak néhány napot pihentem. Szerettem volna azonnal vívni, és ez látszott is a többieken, hogy még nem voltak csúcsformában. Nagyon nehezen indult ez az esztendő a járvány miatt, de a vége remekül sikerült, ilyen sikeres évem még nem volt - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

A Tarjányi István a magyar csapat tagjaként a világkupa utolsó napján csapatban ezüstérmes lett, a döntőben az olaszoktól kaptak ki szoros mérkőzésen. 

- István egy magas szinten vívó sportoló, csak eddig ez eredményben nem jött ki. Azok után, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum mögé állt, nagyon motivált, ez óriási lökést adott neki. Most azokat győzte le, akik szintén ott voltak a paralimpián - mondta Pákey Béla edző. 

Tarjányi Istvánnal a közelmúltban kötött megállapodást a Sportcentrum, ami nagyban megkönnyíti a felkészülését. Használhatja a konditermet, a rehabilitációs eszközöket, ideális feltételek mellett dolgozhatnak edzőjével. Csapattára, Csépke Bence élete első nemzetközi viadalán indulhatott.  A sportolók most a magyar bajnokságra, majd a következő nemzetközi versenyekre készülnek. Tarjányi István Tokióban már ott volt a paralimpián, a fő célja pedig az, hogy Párizsba is kijusson, és éremért harcolhasson.