Nem találtak fogást rajtuk – Megyénk nyerte a Magyarország, szeretlek! vetélkedőt

Idén ősztől az ország megyéi játszottak egymással a Magyarország, szeretlek! című televíziós vetélkedőben. Az elődöntőben Szabolcs megye – Bárány Kristóffal, Pregitzer Fruzsinával és Nagy Sándorral az élen – a zalaiak ellen küzdött. Ezt követően a középdöntőben Győr-Moson-Sopronnal szemben is a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattunk, a napokban pedig a fináléban, Veszprém ellen diadalmaskodott megyénk, tagjai között Gubik Petrával, Szabó P. Szilveszterrel és Pregitzer Fruzsinával.

Bodnár Dániel, a Nyíregyháza zászlóval. Jobb szélen Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

Persze, a tehetséges hírességeink mögött, legalább ennyire lelkes és hangos szurkolói csapat is állt. Megyénket a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium küldöttsége buzdította a győzelemre.

„Fél perc alatt elkeltek a helyek”

Szeptember végén jelezte nekünk – amit itt is nagyon köszönünk – Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke és egyben a szabolcsi csapat vezetője, hogy részt vehetnénk a kölcseys diákokkal a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő adásain, szurkolóként. Mi rögtön igent mondtunk, fél perc alatt elkeltek a helyek. 16 humán tagozatos diákunkkal vettünk részt az elő-, a közép- és a döntőben, aminek egyik apropója az volt, hogy a magyar nyelv tantárgy egyik eleme a médiaismeret tananyag, és ez érettségi tétel is, így szerettük volna, ha a diákok testközelből is megtapasztalják a televíziózás világát. 16-an utaztunk Budapestre, a gyerekek sokat beszélgettek, énekeltek, és nagy dolog volt számukra, hogy híres emberekkel is találkozhattak. A műsorfolyam alatt kapcsolatok születtek, mindemellett pedig szakmai tudásra is szert tehettünk. Büszkék voltunk és vagyunk arra, hogy Nyíregyházát mi képviselhettük.

– mondta el szerkesztőségünk megkeresésére dr. Buczkóné Rangoni Claudia főszervező, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese.

Az állatparktól a rekordokig

A döntőt Veszprém megyével játszotta a szabolcsi csapat, ezért előtte mi mindent átnéztünk, hogy mit lehet tudni róluk. Milyen az állatparkjuk, milyen rekordjaik születtek eddig, de átböngésztük az ott született hírességek névsorát is. Nemcsak szurkoltunk, hanem a háttérből segítettük is a szabolcsi csapatot. Óriási élmény volt, és szép emlékként marad meg bennünk ez a pár hónap, hiszen nemcsak sokat tanulhattunk, hanem új barátságok is köttettek.

– emlékezett vissza Bodnár Dániel, 9. c osztályos tanuló.

 

Bruszel Dóra

(A borítóképen középen Szente Vajk műsorvezető, dr. Buczkóné Rangoni Claudia főszervező, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese és Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas színésznő a kölcseys diákokkal)