Nem értelmezhető a nyíregyházi ellenzék utólagos felháborodása a FIDESZ nyíregyházi elnöke szerint

Egy politikai célzatú posztra reagált Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ nyíregyházi elnöke. Szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, különös, hogy a Szövetségben Nyíregyházáért Frakció közösségimédia-bejegyzésében meglepetésének adott hangot, hogy egyes önkormányzati cégeknél az öttagú felügyelőbizottságok háromtagúra csökkentek.

Emlékeztetett, a szabályok szerint a cégeknél elegendő a háromtagú FEB, a polgármester saját hatáskörében döntött úgy, hogy a korábban megszokott és elfogadott mértékűre csökkenti a létszámokat, ráadásul hat fideszes és hat ellenzéki delegáltat hív vissza, figyelve a kialakult arányokra is. Halkóné Éva azért sem érti a felháborodást, mert Jeszenszki András ellenzéki frakcióvezető társaságában maga is részt vett a döntésről szóló polgármesteri tájékoztatón, ahol a részt vevő ellenzéki képviselők részéről semmilyen ellenvetés nem volt.

Az elnök hangsúlyozta, nem ért célt a bomlasztónak szánt ellenzéki poszt, hiszen a FIDESZ-KDNP frakció egységes, és köztudott, hogy a polgármesteri, alpolgármesteri fizetéseket nem helyi rendelet szabályozza, hanem a parlament által elfogadott jogszabály rendezi, így az országszerte egységes.

Ugyanakkor a posztra utalva megjegyezte, ne beszéljenek a spórolásról azok a baloldali politikusok, akik 23 milliárdos hiánnyal hagyták itt a várost 2010-ben, ezzel szemben manapság a város tulajdonában álló gazdasági társaságok meggyőző teljesítményt nyújtanak. A FIDESZ nyíregyházi elnöke végül feltette a kérdést: egyáltalán mennyiben értelmezhető baloldalinak az a Szövetségben Nyíregyházáért frakció, amelynek a vezetője, Jeszenszki András most vált látszatfüggetlenné, egy másik független képviselő régóta a része, a jobbikosok pedig most váltak éppen momentumossá? – zárta tájékoztatóját Halkóné dr. Rudolf Éva.