Nem csillapodik az adakozási kedv - Országszerte folynak az adományozások
Nem csillapodik az adakozási kedv - Országszerte folynak az adományozások

Országszerte folynak az adományozások. Magánemberek, cégek, karitatív szervezetek fogtak össze, hogy segítsenek a rászorulókon. Az M1 Híradójában péntek este is bemutattak több jó példát.

Érkezik a csomag az egyik kadarkúti családhoz, amelynek élelmiszercsomagokkal és higiéniai felszerelésekkel segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A csomagok mellett mindennapos ügyelettel is segítenek a rászorulókon a helyi közösségi házban.

A jelenleg kialakult veszélyhelyzet miatt a családok, akikkel foglalkozunk, többen kerültek olyan helyzetbe, hogy a napi megélhetés, napi boldogulás még nehezebben megoldott, mint eddig. Így feltétlenül fontos az, hogy jelen tudjunk lenni ugyanúgy az életükben, mint az eddigi munkák során is – hangsúlyozta Révai Kata, a kadarkúti közösségi ház vezetője.

A mezőszilasi idősek otthonába az egyik magyar gyógyszer gyártója által felajánlott adományok érkeztek. Béres-cseppeket kapott a mezőszilasi idősek otthona.

Benedek István Zsolt, a település Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságának főigazgatója kiemelte: fontos ebben a helyzetben odafigyelni az idősekre és a kórházi dolgozókra.

Elmondta, hogy az intézményben is voltak koronavírus-esetek, ezért fontos, hogy erősítsék a dolgozók és az idősek immunrendszerét, hogy minél könnyebben tudják átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Fertőtlenítőszerek a Szent László Kórháznak

Az egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalat 30 raklapnyi, több mint 23 ezer darab fertőtlenítőszert adományozott pénteken bentlakásos intézményeknek és kórházaknak, köztük a Szent László Kórháznak.

„Ez nagyon jól jött most, hiszen a kórház dupla erővel törekszik arra, hogy megfeleljen a járványügyi tisztasági feltételeknek” – mondta Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

Az adományokat hat karitatív szervezet juttatja majd el az intézményeknek. Az egyik ilyen a Magyar Vöröskereszt.

„A Magyar Vöröskereszt a karitatív tanács tagjaként veszélyhelyzetben a nemzeti humanitárius és koordinációs tanács részeként szerepet vállal a rászorulók segítésében, és ebben az esetben az adomány érkezésének folyamatában is részt vettünk” – emelte ki Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Fejlesztések a munkahelyek megtartásáért

Nyírbátorban az Unilever Magyarország 15 milliárd forintos beruházást jelentette be.

Soltész Miklós államtitkár emlékeztetett: a cég nemcsak jótékonykodik, de bővíti nyírbátori üzemcsarnokát.

„Tudjuk azt, hogy ebben az időszakban nem csak egy vírusjárvány nehezíti az életünket, hanem az ehhez kapcsolódó gazdasági nehézségek is, és ezért minden egyes munkahely teremtése vagy megőrzése nagyon fontos”  – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Soltész Miklós felhívta a figyelmet az 1357-es adományvonalra is, amin keresztül elsősorban egyéni felajánlásokat várnak.

hirado.hu