Nem a győzelem: Rotary Sportnapot rendeztek az Arénában

100 gyerek részvételével rendezték a Rotary Sportnapot szerdán a Continental Arénában. Ép és fogyatékkal élő gyerekek versenyeztek a pályán. A kakaós csiga mellé mindenki érmet is kapott, hiszen itt is igaz volt a mondás: Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Egészséges és fogyatékkal élő gyerekek sport- és sorversenyét rendezték szerda délelőtt a Continental Arénában. A rotarys program filozófiája esztendők óta ugyanaz, a hátrányos helyzetű gyerekeknek is érezni kell, hogy fontosak a világban. De azt is tudniuk kell, hogy a támogatás, az együttműködés sokat segít az életben.

„Ez a Rotary Club Nyíregyháza hagyományos integrált sportvetélkedője, a Continental Aréna főszponzorálásával, és egyben a gyereknapi kezdő rendezvényünk. Itt egészséges és fogyatékkal élő gyerekek fognak versenyezni. Az Aréna nagyon sokat segített nekünk. A RIDENS, a Bárczi, a Göllesz iskola, a Kazinczy tagintézményből pedig a mi Early actos gyerekeink vesznek részt, és az interactos diákok segítik a munkánkat”

– nyilatkozta a nyíregyházi Rotary Club soros elnöke, Petruska Erika. 100 gyerek részvételével zajlott a 6. Rotary Sportnap, melynek célját pontosan megfogalmazta az alpolgármester.

„Az egészséges gyerekek a fogyatékkal élőkkel együtt, közös csoportban versenyeznek azért, hogy egy kicsit érzékenyüljenek azokkal a társaikkal szemben, akik nem tudnak teljes életet élni. Egy ilyen versenyben a gyerek megtesz mindent. Fontos, hogy segítsenek egymásnak. Oda és vissza. Olyan feladatokat találtak ki nekik, amelyek viszonylag könnyűek, és egy átlag fizikai állapotban teljesíthetőek. Szóval ez itt azért fontos, mert találkozik két társadalmi csoport egy korosztályból, amely különböző szinten teljesít, különböző szinten él, ugyanakkor az esélyt meg kell teremteni mindenki számára, hogy a versenyben legalább azonos eséllyel induljanak

– fogalmazott dr. Ulrich Attila alpolgármester. Nagy volt az izgalom a sípszó elhangzása előtti percekben, de jókedvvel, reményekkel láttak a feladathoz a diákok, és azzal a reménnyel, hogy a győztesnek járó labdát is elnyeri a csapatuk. 

„Szerintem ügyességi verseny lesz, és szerintem jól fogjuk magunkat érezni. Nem voltam még ilyen eseményen” – mondta a ridenses Molnár Anna Beáta. „Én már voltam” – veszi át a szót tanára, Szabó-Vass Krisztina. „A gyerekek szeretik az ilyen programokat, szeretnek sportolni, szeretnek mindenféle rendezvényen részt venni, amit a Rotary szervez, úgyhogy biztos, hogy jó lesz.”

Mindaz, ami a Continental Arénában történt, a gyereknapi programsorozat nyitánya, hiszen a Rotary képviselőit meghívták a Bárczi iskola csütörtöki rendezvényére, ahová nyalókával és mosolygó palacsintával érkeznek. Csütörtökön a Göllesz iskolában sütnek pizzát a diákoknak. Május 30-án aztán elviszik a rotarysok a Ridens gyereknapjára, a magánszemélyek által adományozott pályázati eszközöket, ajándékokat.

Kapcsolódó galéria

Rotary Sportnap 2024