Négysávossá bővül a Szegfű utca

A városvezetés már évekkel ezelőtt elkezdte azt a munkát, amelynek célja a település közlekedéshálózatának korszerűsítése, közútjainak felújításával, csomópontok építésével, valamint a kerékpárutak bővítésével és összekapcsolásával. A folyamat részeként hamarosan felújítják a Kígyó utcát, ahol egy úgynevezett „T” csatlakozással enyhítik majd a Debreceni útra kanyarodó járművek okozta torlódást. A Törzs utca–Semmelweis utca kereszteződésében új körforgalom épül, a tervek szerint pedig augusztusban a Szegfű utca szélesítése is elkezdődhet – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

Megszűnik a torlódás

 

Egy átlagos napon a Szegfű, a Hunyadi és az István utcák kereszteződésében mindig nagy a torlódás és gyakoriak a balesetek is. A város vezetése, a közlekedésfejlesztési koncepció részeként, éppen ezért tervezi az útszakasz kiszélesítését is.

 

Négysávos Szegfű utca

 

A bővítéssel a Hunyadi és az István utca közötti szakasz két újabb forgalmi sávot kap – így lesz négysávos –, megszüntetve a szűk keresztmetszetet és a zsúfolt helyzeteket. Továbbá a László utcáig vezető, már meglévő részt is felújítják. Természetesen, itt is épül kerékpárút, bekötve a Vay Ádám körút sávjába.

 

Augusztusban kezdik

 

A kivitelezést augusztusban a nagyobb munkákkal kezdik, hogy minél kevésbé zavarják a tanévkezdés utáni forgalmat. A több mint 300 millió forintos fejlesztés így várhatóan ősz végére fejeződhet be, egy több évtizedes problémát szüntetve meg – hangsúlyozta a város polgármestere. Aki hozzátette: a munkálatok idejére a közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kérik.

Piszár Tünde