Négyes ikrek születtek a Nyíregyházi Állatpark oroszláncsaládjában
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Négyes ikrek születtek a Nyíregyházi Állatpark oroszláncsaládjában. Az oroszlánkölykök azért is különlegesek, mert az állatpark „alapító” oroszlánjának dédunokái. A 2 hím és a 2 nőstény most lettek 6 hetesek, így átestek egy állatorvosi vizsgálaton is, melyről Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark oktatási és közönségkapcsolati osztályvezetője tájékoztatta szerkesztőségünket. 

„Négy tündéri, 6 hetes kis oroszlánt lehet most megtekinteni itt, a Nyíregyházi Állatparkban, amelyek a szívünknek különösen kedvesek, hiszen „alapító” oroszlánunknak, Eleknek a dédunokái, anyai ágon ugyanis az ő unokája hozott most napvilágra két hím és két nőstény utódot.”

A kis oroszlánok vakon és foltos bundával, 1,5 kg-os testsúllyal látták meg a napvilágot és az anyatejnek köszönhetően szépen gyarapodnak. 3-4 hónaposan elkezdik majd kóstolgatni a húst is, viszont egészen 6 hónapos korukig az anyatej lesz a fő táplálékuk. Az első orvosi vizsgálatuk most történt meg, melynek az eredményéről dr. Csorba Dávid állatorvos számolt be.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

„Mindenki teljesen egészséges, 6,2-től 7,3 kg-ig terjed a súlyuk, a második kombinált vakcinájukat, illetve a féreghajtó pasztát kapták meg.”

Az oroszlán az egyetlen társas életmódú macskaféle, így a nemrég született utódok nemcsak az anyaállattal, de apjukkal és nagynénjükkel is együtt élnek. Az apaállat 10 esztendős és 2016-ban Hollandiából érkezett Nyíregyházára.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark