Ne legyen politikai hatásvadászat eszköze a közbiztonság kérdése a Fidesz szerint
Közgyűlés után címmel sajtótájékoztatót tartott a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nyíregyházi szervezete pénteken

Szilvási István önkormányzati képviselő azt mondta, az elmúlt hetek politikai hangulatkeltése folytatódott a csütörtöki közgyűlésen is az ellenzék részéről. A közgyűlés megszavazta az első lakáshoz jutó fiatalok pénzügyi támogatását, ám a Fidesz városi alelnöke szerint az ellenzék megkérdőjelezte az igénylők körét, a szabályozást, valamint kevesellték a többszázezer forintot, bagatellizálták a kérdést, pedig a döntés példa nélküli, végre teret adhat ennek a költségvetés és a keret bővíthető.

Volt egy Jobbikos, az ellenzékiek által támogatott javaslat is az önkormányzati rendészet felállításáról, melyet nem vett napirendre a testület. Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőző-helyettese jelezte, az előző közgyűlésen tárgyalták a rendőrkapitányság közbiztonságról szóló beszámolóját, amit sokan méltattak és egyhangúlag szavazta meg a testület. A Fidesz városi elnöke hozzátette: rendkívül hatékony együttműködés segíti évek óta a közbiztonság stabilitását a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség, a vadőr, halőr, mezőőr szervezetek között, és Nyíregyházán egy jól működő városgondnoki rendszer is van, valamint a közrendvédelem további hatékony eleme a kamerás térfigyelő rendszer kiépítése és folyamatos fejlesztése. Szerinte látható, hogy a város, városvezetés, a rendvédelmi szervezetekkel és a civil szervezetekkel együtt folyamatosan dolgozik a közbiztonság javításán. Halkóné dr. Rudolf Éva hozzátette, a helyzet egyre stabilabb, szép eredményei vannak a rendőrségnek, persze lépést kell tartani és javítani kell bizonyos területeken, de a Jobbikos javaslatra utalva azt mondta, ne csapjuk be magunkat és a városlakókat, nem az önkormányzati rendészet a megoldás kulcsa.

Halkóné dr. Rudolf Éva, a Fidesz MPSZ frakcióvezető-helyettese, városi elnöke kiemelte:

Adjuk meg az önkormányzatnak, a szakmának a lehetőséget, hogy amikor jónak látja, hogy háttértanulmányokkal, hatásvizsgálatokkal alátámasztva eljött az ideje az önkormányzati rendészet felállításának – ahogy polgármester úr is mondta – akkor arról természetesen tárgyalni fogunk. De ez ne legyen tárgya a politikai kampányoknak, ne legyen politikai hatásvadászat eszköze.