Sikeres az idei Helló Nyíregyháza! Összefoglaló kora délutánig!
Turisztikai szezonnyitó!

Az egész napos, tavaszköszöntő turisztikai szezonnyitó rendezvény gerincét a hagyományoknak megfelelően a különféle tematikával készülő utczák adták, melyek felpezsdítették az egész belvárost. Színes programkavalkád, koncertek is várták az érdeklődőket.

Pénteken ismét felpezsdült Nyíregyháza belvárosa. A Helló Nyíregyházán kilenc helyszínen több színpaddal, derűvel és jókedvvel üdvözölték a tavaszt. Széleskörű közösségi összefogás eredményeként valósult meg idén is a turisztikai szezonnyitó rendezvény, amely évről évre egyre látogatottabb, kedveltebb. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

A Helló Nyíregyháza! bekerült a városi nagyrendezvények sorába; a helyszínek az elmúlt években folyamatosan bővültek, a szűk belvárost idén már teljesen bevontuk és ami a legfontosabb, hogy minden korosztály megmozdult – ez a fő cél. Idén már harmadik éve a fiatalok javaslatait is befogadtuk, mert a Diákparlament képviselőit mindig megkérjük, hogy tegyenek konkrét javaslatokat a Helló Nyíregyháza programjaira.

A fiatalok kérésére többek között a USNK is fellép 18:15-től a Kossuth téri színpadon! Az ifjúságnak pedig valóban kedveztek a szervezők, hiszen a fiataloknak külön utczájuk is van, színes programokkal.

A kicsikre is gondoltak: délelőtt játékos sportvetélkedőt szerveztek az óvodásoknak a belvárosi szökőkút mellett, számos ügyességi feladat várta őket. Dajka László szervező kiemelte:

Ezúttal nem versenyt hirdettünk; minden résztvevő aranyérmet kapott. A cél az volt, hogy jól érezzék magukat a gyerekek és mozogjanak!

A belváros talán egyik legnyüzsgőbb Helló Nyíregyházás helyszíne idén is a Civil Sziget a Váci Mihály Kulturális Központ előtt, ahol új rekord született, mondta Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság operatív igazgatója:

Mint eddig minden évben, ebben az évben is csúcsot döntöttünk! Most több mint 40 civil kiállító van és mintegy 730 fellépő.

A Könyvtár előtt, a Könyvszigetnél többek között ingyen elvihető könyvek és folyóiratok, kézműves foglalkozás is várta, várja az érdeklődőket.

Volt és van is Egészség Utcza ingyenes vizsgálatokkal, Tavasz utca vásárral, valamint Kölyök Utcza a Városalapítók szobránál, ott teniszbemutatót is tartottak. A Dózsa György utca belvárosi része ma Honvéd Utcza többek között tankokkal!

A Kossuth téren a Tekerd! csoporttal legózhattak a gyerekek. A Nyíregyháza Többet Ad logót készítették el közösen, több mint 15 ezer kocka felhasználásával.

Kora délután a Kossuth téren a nyíregyházi Long Dusty Road is koncertezett, majd a Magyar Kard Napja keretében 14 órától szablyavívók bemutatóját láthatták az érdeklődők.

Kapcsolódó galéria

Helló Nyíregyháza! 2019 délutáni pillanatok