Napos, száraz idővel folytatódik a hét, hétvégére visszatérnek a 10 fok körüli maximumok

Száraz, túlnyomóan napos időszak elé nézünk. A hét hátralévő részében egy Közép-Európa felett húzódó, nagy kiterjedésű anticiklon fogja meghatározni időjárásunkat.

Szerdán északon és az Alföld több tájegységén indulhat párásan, ködösen a nap. Máshol azonban derült, gyengén felhős lesz az idő, emiatt fagyra is számítani kell. A minimum-hőmérséklet -6 és 0 fok között alakulhat. Napközben már országszerte a napsütésé lesz a főszerep, kevés felhő lesz az égen. Az északi-északkeleti szél délután többfelé megélénkül, a Nyírségben erős széllökések is előfordulhatnak. Kora délután 3-8 fokot mérhetünk.

Csütörtök hajnalban még több helyen képződhet pára, köd. Napközben folytatódik a napos időjárás, felhők inkább csak a keleti tájakon zavarhatják meg a napsütést. Délire, délkeletire fordul a szél, melyet északnyugaton helyenként erős lökések kísérhetnek. A hajnali minimumok -8, -1 fok között alakulhatnak, délután 3-7 fok valószínű.

Pénteken már valamivel több lesz felettünk a felhő. A keleti és középső területeken szűrhetik főleg fátyolfelhők a napsütést. Csapadék nem valószínű. A szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnali pára, köd több helyen előfordulhat. Fagyos reggelt követően napközben 4-10 fokig melegedhet a levegő.

Hétvégén az időnként megnövekvő felhőzet ellenére sokat süthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon már több helyen fagymentes lehet a reggel és máshol is csak gyenge fagy várható. Délutánonként azonban a feltámadó déli, délnyugati szélnek köszönhetően egyre melegebb időre készülhetünk.

Szombaton 5-11, vasárnap 6-14 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

 

Forrás: idokep.hu