Napos-felhős idő várható kedden - Akár 28 fokot is mérhetünk
Napos-felhős idő várható kedden - Akár 28 fokot is mérhetünk

Napos-felhős idő várható kedden, éjszaka azonban az ország nagy részén előfordulhat csapadék, egyes helyeken zápor, zivatar is lehetséges.

Közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, északon több, délen kevesebb napsütésre számíthatunk.

Főként délen és nyugaton helyenként zápor, késő délután, este délen néhol zivatar is kialakulhat. A met.hu előrejelzése szerint többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de késő este északon megélénkül az északi szél, valamint zivatar környezetében is megerősödhet a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka többnyire erősen felhős lesz az ég, északkeleten néhol, másutt több helyen valószínű eső, zápor, kezdetben délen még zivatar is lehet. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A késő esti 15, 20 fokról a hajnali órákra 11, 17 fokig hűl le a levegő.

Szerdán a nap első felében az ország déli harmadán többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott elszórtan valószínű eső, zápor, majd késő délutántól felszakadozik, csökken a felhőzet.

Másutt a gomolyfelhők mellett hosszabb napos időszakokra számíthatunk, néhol alakulhat ki záporeső, erre nagyobb esély az ország középső részén van. Estétől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

A folytatásban szintén napos, többnyire csapadékmentes időre számíthatunk a hét második felében is.

 

hirado.hu