Naponta 30 bejelentés érkezik Nyíregyháza városgondnokához

Nyíregyháza városgondnokának ügyeletes telefonszámára folyamatosan érkeznek a városlakóktól a bejelentések arról, hol mi zavarja őket a mindennapokban, mire lenne szükségük és mi a akadályozza a városban a közlekedést. Nyíregyháza városgondnoka egész nap járja az utcákat, megnézi, hogy a bejelentések mennyire valósak, és hogyan lehetne a problémákat megoldani.

 

AKNAFEDŐ ZAJA OKOZ PROBLÉMÁT A SZARVAS UTCÁN

 

Nyíregyháza városgondnoka ma a Szarvas utcán találkozott városlakókkal. Az ott élőktől ugyanis arról érkezett bejelentés, hogy ha a közműfedőkön a járművek áthajtanak, nagy zajjal jár, amitől, ha nyitva az ablak, nem lehet pihenni, aludni.
A városgondnok ellenőrizte a közműfedőket, és megállapította, hogy ha autóbusz hajt rá az aknafedőre, valóban nagy zajjal jár.

 

SZEMÉTRŐL, KUTYAGUMIRÓL, HIBÁS LÁMPÁRÓL IS ÉRKEZIK BEJELENTÉS

 

Nyíregyháza városgondnokához naponta 30 bejelentés érkezik. Gyakran érkeznek panaszok arról, hogy nem egyértelmű a közlekedők számára a járdákon, hol közlekedhetnek a gyalogosok illetve a a kerékpárosok, több városrészből jelzik, hogy szemetes az utca, mert vandálok kiborítják a hulladékgyűjtő szelencéket, vagy hamar megtelik az edényzet, mert van, aki ott helyezi el a zsákban összegyűjtött szemetét. Sok a panasz a kutyasétáltatókra, volt, aki azt javasolta, hogy a parkokban helyezzenek ki gyűjtőzacskókat, hátha úgy az ebtartók gyakrabban használnák azt. Sok bejelentés érkezik arról, hogy több helyre szeretnének a városban padot, elsősorban a kórház környékére, mert ha az idősek vizsgálatra mennek, úgy út közben módjukban állna kicsit megpihenni. De érkeznek bejelentések a nyíregyházi parkok és játszóterek állapotáról, és a közvilágítás meghibásodásáról is.

 

SOK HELYLEN FAÁGAK TAKARJÁK A KRESZ-TÁBLÁKAT

 

– A nyári hónapokban a leggyakrabban a növények jelentenek problémát – mondta Bordás Béla. – Gyakran jelzik a városlakók, hogy a nagy melegben a száraz növényzetet locsolni kellene. De sok jelzés érkezik arról is, hogy a fák ágai eltakarják a KRESZ-táblákat.

Nyíregyháza városgondnoka folyamatosan várja a lakosság észrevételeit. Bejelentést a 70/387-8914 telefonszámon tehetnek a városlakók.

F.A.