Nagyban befolyásolja a választás a Jobbik szerint, hogyan használjuk majd fel a forrásokat

Nincs szó róla, hogy a nem kormányoldali vezetésű települések nehéz helyzetbe kerülhetnének vagy elesnének a forrásoktól a jövőben – mondta Balczó Zoltán Nyíregyházán. 

A Jobbik országgyűlési képviselője ezt azért szögezte el, mert szerinte megjelent egy ezzel ellentétes irányú, félrevezető kommunikáció. Balczó a sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az önkormányzatok a feladataik ellátáshoz kapnak központi normatívákat és vannak saját bevételeik, és például jobbikos vezetésű településeken is több, uniós forrásból származó beruházás készült el. A képviselő az Európai Ügyészséghez való csatlakozását szorgalmazta az országnak. Szerinte azért is fontos a választás, mert az önkormányzatok megválasztása nagyban befolyásolja, hogy a továbbiakban milyen hasznosan fogják felhasználni ezeket a rendelkezésre álló forrásokat. A városban történt fejlesztések túlnyomó többségben európai uniós forrásból épültek – ezt már Lengyel Máté önkormányzati képviselő tette hozzá. Szerinte nem a nyíregyháziakkal közösen lettek kigondolva a fejlesztések. Úgy látja, Nyíregyházán a helyi kis- és középvállalkozásokat kellene fejleszteni, mert szerinte a multinacionális cégekkel az a probléma, hogy a fejlesztések az ő profitjukat növelik, s nem teremtenek minőségi munkahelyeket.

Lengyel Máté, a Jobbik önkormányzati képviselője elmondta:

Ami nagyon fontos a fejlesztések tekintetében, az európai uniós forrásból megvalósult fejlesztések tekintetében, hogy Nyíregyházán is túlnyomó többségben olyan gazdaságélénkítő fejlesztések valósultak meg, amik multinacionális cégeknek a fejlesztését segítették elő és olyan multinacionális cégeknek a fejlesztését, akiknek a munkája elsősorban az olcsó, futószalag melletti bérmunkára épül.