Nagy lépés az élvonalban maradás felé
Fotó:bbal1.hu

"Csapatunk nagy győzelem, a pécsiek edzőváltás után várhatták a két együttes péntek esti összecsapását.
Új vezetés ide vagy oda, az nem volt nagy meglepetés, hogy a hazaiak a kezdetektől agresszívan támadták a festéket, folyamatosan érkeztek a labdák a magasembereknek, akik pozícióból szívesen dolgoznak. Ezt hol meg tudtuk állítani, hol egymás után több kosarat is kaptunk a palánk alól.
Szerencsére mi sem maradtunk adósak a jó támadásokkal. Al’Lonzo Coleman a mérkőzés első akciójából labdát szerzett, a másik oldalon pedig ő szerezte meg az első pontokat. Később Rytis Pipiras Nigel Johnson passzából zsákolt – litván játékosunk aktívan kezdte a találkozót, még az első félidőben további két alkalommal húzta bele a gyűrűbe a labdát, valamint hármast is dobott. Nála is ponterősebb volt C. J. Bryce, aki a kosárszerzés minden formáját bemutatta az ellenfélnek.
Ötpontos hátrányban, három perccel az első negyed vége előtt Manny Suárez a beállása után azonnal betört és dobott egy ziccert. Centerünk jól kezdett, ám hamar le kellett ülnie, mert begyűjtött három személyi hibát, miként még az első félidőben Coleman és Mokánszki Máté is. Ezek után hiába tűnt úgy, hogy összeáll a védekezésünk, nagyon vigyáznunk kellett – s olykor sajnos figyelmetlenek is voltunk – amit ki is használt az ellenfél, és nem engedte, hogy ellépjünk.
A Pécs Haynes-Jones és Brkics vezetésével 6–0-val indította a második félidőt, ezzel fordított, Pethő Ákos pedig azonnal időt kért, de a következő kosár is a hazaiaké volt. Erre mi is 8–0-val válaszoltunk: ebből C. J. öt pontot vállalt, Coleman megforgatta Brkicset és faulttal együtt dobott kettest. Zo később is szerzett fontos kosarakat, náluk pedig Meleg Gergő is felnőtt a légiósok mellé. A negyed vége előtt egy perccel Rytis megsérült, a játékrészt azonban jobban zártuk azzal, hogy Zo és C. J. közös erővel labdát szerzett, Brkics pedig utóbbit szabálytalanul állította meg – ez volt a negyedik faultja.
A negyedik játékrész az előzőnél is rosszabbul indult, egymás után többször is eladtuk a labdát, a Pécs így indításból szerezte a kosarait és 9–0-val fordított. Pethő Ákos második időkérése rendbe rakta a dolgokat. Manny szép centerkosara után ismét eredményes volt a palánk alatt, aztán Nigel tette vissza a saját lepattanóját. Jött egy középtávoli Colemantől és egy ziccer Nigeltől, így valamelyest stabilizáltuk az előnyünket. Nigel egyre inkább elkapta a fonalat, egy perccel a vége előtt bevágott egy hármast, majd bekígyózott a védők között egy kettesért. A hajrában bár biztosnak tűnő előnyben mehettünk neki a „büntetőpárbajnak”, a hazaiak azonban hiába faultolgattak, C. J. bedobta a büntetői nagyját, így már nem engedtük közel az ellenfelet.
Győzelmünkkel két fordulóval az alsóházi középszakasz vége előtt eldőlt, hogy a sereghajtó Pécs már nem érhet utol minket, sőt, szombaton akár az is biztossá válhat, hogy elkerüljük a play-outot. Ehhez az kell, hogy a ZTE megverje a Paksot. Amennyiben az Atomerőmű diadalmaskodik, úgy még számíthatunk izgalmakra, de a pécsi győzelmünkkel mindenképpen jó helyzetbe kerültünk!" - írja a Hübner Nyíregyháza BS közösségi oldala. 


TIPPMIX NB I/A, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Pécsi VSK-VEOLIA–Hübner Nyíregyháza BS 86–91 (24–24, 20–23, 18–18, 24–26)
Pécs, v.: Tőzsér, Nagy, Farkas.

Pécs: Haynes-Jones 20, Donaldson 12, Meleg 12, Ivosev 19/3, Brkics 15. Csere: Bíró 6, Popadics, Goldring 2. Vezetőedző: Drazen Brajkovic.

Nyíregyháza: Johnson 22/3, Bryce 30/9, Pipiras 9/3, Mokánszki 5/3, Coleman 15. Csere: Suárez 8, Bazsó, Kiss 2. Vezetőedző: Pethő Ákos.