Nagy László: a hét jelöltből én vagyok az, aki baloldalinak tekintheti magát – indul az országgyűlési választáson a korábbi szocialista alpolgármester, frakcióvezető

– Azért indulok az országgyűlési választáson, hogy legyen olyan képviselőjelöltje is Nyíregyházának, aki baloldali – jelentette be Nagy László csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A 2010 előtt szocialista alpolgármesterként, majd később az MSZP közgyűlési frakcióvezetőjeként politizáló, közismert jelölt most függetlenként indul a szabolcsi 1-es, tehát teljes egészében nyíregyházi választókerületben. Mint fogalmazott, 2019 óta a politikától hátrébb lépett, aminek az oka, hogy az akkori iránnyal és a maival sem ért teljesen egyet. Nagy László azt érzékelte, hogy az a fajta baloldaliság, amit ő fontosnak tart és mindig magáénak vallott, elveszni látszik abban az együttműködési rendszerben, ami kialakult 2019 után. A független, de baloldali jelölt szerint az a fajta politikai szembenállás, ami jellemzi most az országot, kifejezetten egészségtelen, s azt szeretné, hogy az a fajta értékrend, ideológia, amit fontosnak tart a politikában, most is megjelenhessen. Ezért úgy döntött az őt támogatók körével, hogy elindul az április 3-i országgyűlési választáson, hogy minél több jelölt közül tudjanak választani a nyíregyháziak. Ráadásul ismert közéleti személyiségként sokan kérdeztek tőle mostanában, lesz-e lehetőségük, hogy baloldali jelöltre is tudjanak szavazni városunkban. Ő ezt vállalta fel, s azt, hogy függetlenként nem korlátozzák őt politikai oldalak kényszerpályái sem.

Nagy László, független országgyűlési képviselőjelölt kiemelte:

„Azt látom, hogy a jelenlegi hét indulóból Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es körzetében nincsen baloldali jelölt. Van jelöltje a Fidesznek, az ellenzéknek, és más pártok részéről is, de én azt látom, hogy baloldali jelölt nincs. Én nem változtam meg az elmúlt három évben sem, ugyanaz az ember maradtam. És az elmúlt három évben akár a munkám, akár a háttérbe húzódó, de egyébként meglévő közéleti tevékenységem alapján azt gondolom, hogy a hét jelölt közül én vagyok az, aki baloldalinak tekintheti magát.”