Nagy az érdeklődés az ingyenes digitális eszközök iránt
Összesen 5 ezer hordozható számítógépet és ezer táblagépet osztanak ki a Digitális Magyarország Program keretében Nyíregyházán és a megyeszékhely járásában. Az eszközökhöz pályázat segítségével juthatnak hozzá az alacsony keresetű és hátrányos helyzetű jelentkezők.

A Digitális Magyarország programirodát nyitott Nyíregyházán, a Luther utcán, ott lehet beszerezni a pályázathoz szükséges űrlapot és segítenek a nyomtatvány kitöltésében is.

– Naponta 150–200 érdeklődő érkezik az irodába, a mai zárástól függ, hogy meglesz-e már ezen a héten az ezredik érdeklődő – mondta Oláh István, a Digitális Nyíregyháza Program programkoordinátora. – Az érdeklődőket nyolc munkaállomáson várják a kollégák, akik segítenek kitölteni a pályázati űrlapokat. Eddig a legnagyobb számban az aktív nyugdíjasok, az idősek érdeklődtek, de várjuk a további célcsoportokat, a gyermeküket egyedül nevelő szülőket és a nagycsaládosokat is az irodában. A Luther utca 3. szám alatt minden hétköznap 10 és 19 óra között fogadjuk az érdeklődőket.

F. A.